ukenru
dispetcherski-obmezhennya-na-virobnitstvo-atomnoyi-elektroenergiyi-vstanovleni-cherez-energobalans-ukrayini-zelenskiy

Диспетчерські обмеження на виробництво атомної електроенергії встановлені через енергобаланс України – Зеленський

 • 16982 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський розповів, що встановлення диспетчерських обмежень на виробництво атомної електроенергії пов’язано з енергобалансом України. Про це Зеленський заявив журналістам під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

На питання, чому встановлені диспетчерські обмеження на виробництво дешевої атомної електроенергії, тоді як такі обмеження не встановлені на виробництво теплової енергії, яка є набагато дорожчою, Зеленський відповів:

"Я б хотів, щоб на такі питання відповідав міністр енергетики нашої країни. Вони готують стратегію розвитку енергетики та цього напрямку в цілому в країні. Повинні підготувати. Вони мені розповідали, що це пов’язано з енергобалансом нашої країни, тому що багато складнощів із шахтарями та в цілому з тепловою генерацією".

За його словами, все почалося з кризи теплої зими.

"Для нас, людей, все було прекрасно, а для шахтарів було складно, для шахт було складно. Ніхто не купував через теплу зиму вуголь", - розповів Зеленський.

Зеленський наголосив, що окрім цього, не купували вуголь, тому що на багатьох державних шахтах через дуже багато причин кошторис вугля був високий, вищий ніж у приватних шахтах чи ринкової ціни. Якщо ніхто не купує вуголь, то виникає питання - де шахтарям брати заробітну плату.

"Що стосується відновлюваної енергетики, ви знаєте який був раніше закон, правда зараз ми переголосували закон у Верховній Раді, знизили об’єми сонця і вітру, в цілому відновлювальної енергетики на 15%. Тому якісь кроки, речі робляться, але мені здається, що достатньо повільно вони робляться", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила за основу урядовий проект закону №3658 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії.

Українські Національні Новини

Політика