ukenru
derzhmitsluzhba-vvodit-ponyattya-nadiynogo-subyekta

Держмитслужба вводить поняття "надійного суб’єкта"

 • 21653 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Державна митна служба вводить поняття "надійного суб’єкта" для швидкого проходженням митного контролю. Про це повідомляє пресслужба Держмитслужби, інформує УНН.

"Зараз ми спостерігаємо затримку вантажів на деяких митних пунктах. Але хочу зазначити, що жодного саботажу з боку митних органів не відбувається – йде робочий процес суто у правовому полі. Дійсно, тривалість митного оформлення може коливатися. Втім, це залежить від самого суб’єкта оформлення. Якщо до документів, змісту вантажу та його задекларованої вартості питань немає, то оформлення відбувається у найкоротші терміни. На сьогодні порушень законного періоду контролю (до 10 діб) на митницях ми не спостерігаємо", — зазначив голова Державної митної служби Андрій Павловський.

Також він зазначив, що затримка вантажів часто зумовлена не ручним втручанням працівників митниці, а роботою автоматизованої системи.

Також Павловський зазначив, що компаніям, які не мають історії порушень, система надає статус "надійного суб'єкта".

"Це маркер того, що клієнт впродовж певного часу відповідає критеріям прозорості. І тоді його оформлення проходить максимально швидко. На нараді із Асоціаціями підприємців я акцентував: ми сприяємо бізнесу, який веде прозору діяльність і сплачує усі законні платежі до бюджету. Український чи будь-який інший бізнес, що дотримується всіх правил при оформленні вантажу, не має проблем на митниці", — підкреслив керівник Держмитслужби.

Як повідомлялося раніше в УНН, на кордоні зі Словаччиною у черзі зібралось 200 вантажівок.

Українські Національні Новини

Політика