ukenru
derzhdep-ssha-rozumiye-diyi-ukrayini-u-spravi-ria-novosti-ukraina

Держдеп США розуміє дії України у справі "РИА Новости-Украина"

 • 9034 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Сполучені Штати розуміють дії української влади у справі "РИА Новости-Україна", адже Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною російською пропагандою. Про це заявила офіційний представник державного департаменту США Хізер Нойєрт під час брифінгу, передає УНН.

"Це ще одна ситуація, яку ми спостерігали. І ви всі чули, як я тут говорила про важливість свободи слова. Арешти журналістів або обшуки в офісах засобів масової інформації, якщо це робиться, повинні відбуватися відповідно до закону", - сказала вона.

За словами Нойєрт, це те, що передбачає міжнародне право з прав людини.

"Ми серйозно ставимося до цих дій. Ми сподіваємося, що уряд дуже серйозно ставитиметься до цього. Ми розуміємо, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною пропагандою", - додала представник держдепу.

"Коли ми розмовляємо з великою кількістю наших союзників і партнерів за кордоном, вони, безумовно, стали жертвою і розуміють вплив і дію російської пропаганди. Тому ми розуміємо побоювання України з цього приводу. Але в цілому це дуже серйозні дії, які необхідно здійснювати відповідно до закону", - підкреслила Нойєрт.

Раніше в СБУ повідомили, що керівнику інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

У СБУ повідомили, що спецслужба викрила мережу підконтрольних РФ медіаструктури, які використовувалися країною-агресором в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Генпрокурор Луценко розповів деталі справи щодо "РИА Новости-Україна".

Українські Національні Новини

Політика