ukenru
deputat-nagornyak-viznav-pomilkovist-rishennya-pro-import-elektroenergiyi-z-rf-ta-bilorusiyi

Депутат Нагорняк визнав помилковість рішення про імпорт електроенергії з РФ та Білорусії

 • 21714 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Нагорняк визнав помилковість рішення Верховної Ради про імпорт електроенергії з РФ та Білорусі. Про це він заявив у коментарі УНН.

“Восени відкрилася можливість імпорту електроенергії з РФ і Білорусії - цілий комплекс неправильних рішень призвели до того, що в енергетиці сьогодні маємо те, що маємо”, - зазначив він.

Зазначимо, що імпорт відкрили народні депутати завдяки так званим “правкам Геруса” (Андрій Герус — голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг). Голосування у ВР відбувалося 18 вересня, а вже з 1 жовтня російську електроенергію почала імпортувати компанія “Юнайтед Енерджі”, пов’язана з Ігорем Коломойським.

За словами Нагорняка, генерація атомної енергетики “стрибає” тепер з 55% до 41%. Хоча за даними самого “Енергоатому”, з початку року частка АЕС у загальному обсязі енергетики Україні становить 56,2%, а у травні АЕС виробили навіть на 11% більше, ніж передбачено прогнозом, погодженим керівником “Енергоатому”. 

Загалом проблеми у сфері енергетики, спровоковані зокрема рішенням НКРЕКП про збільшення “зеленої” енергетики, збільшенням теплогенерації та рішенням ВР про імпорт електроенергії з сусідніх країн – вирішується на рівні уряду та РНБО за участю народних депутатів.

“Міністерство (енергетики – ред.) зараз працює, представники міністерства і т.в.о, міністра (енергетики – ред) входять у антикризовий штаб. Ми були на засіданні РНБО, піднімали там питання енергетичної безпеки і вирішення ситуації, яка склалася. Міністерство залучено - питання як швидко знайдуться рішення, аби вийти із кризової сиутації”, - наголошує Нагорняк.

Українські Національні Новини

Економіка