ukenru
den-narodzhennya-banderi-zustrinut-smoloskipnoyu-khodoyu

День народження Бандери зустрінуть смолоскипною ходою

 • 19357 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Сьогодні у Києві відбудеться традиційна смолоскипна хода з нагоди дня народження лідера та голови Проводу ОУН(б) Степана Бандери, передає УНН з посиланням на інформацію співорганізаторів акції.

У Києві традиційно активісти збиратимуться біля пам’ятника Тараса Шевченку на 18 годину. Після чого запалять смолоскипи та рушать до центру столиці, де відбудуться виступи на честь провідника.

Орієнтовно акція триватиме до 21 години вечора сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, директор Українського інституту національної пам'яті Володимиром В'ятрович, реагуючи на затвердження Верховною Радою однією з пам'ятних дат на 2019 рік на 1 січня 110-річчя з дня народження лідера та голови Проводу ОУН(б) Степана Бандери, пожартував, що 1 січня в Україні вихідний досить давно, а державне свято день Бандери, "на щастя чи на жаль", в Україні відсутнє. 

18 грудня Верховна Рада України затвердила постанову "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році". В додатку до законопроекту присутній повний список дат і ювілеїв, які Україна відзначатиме у 2019 році, серед них 1 січня – 110 років з дня народження Степана Бандери

Українські Національні Новини

Політика