ukenru
dedolarizatsiya-svitovoyi-ekonomiki-neminucha-putin

"Дедоларизація" світової економіки "неминуча" - путін

 • 121583 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. диктатор росії володимир путін заявив у понеділок, що процес "дедоларизації" світової економіки є "неминучим", пише УНН з посиланням на ТАРС.

Деталі

Виступаючи на нараді в Москві з урядом, путін запропонував обговорити бюджет росії на найближчі три роки, який має бути орієнтований на розвиток, реалізацію великих інфраструктурних проектів та стимулювання економічної активності.

"Йдуть суперечки про те, на що звернути більше уваги, куди звернути більше коштів або більше накопичити і створити "подушку безпеки", як її створити в нових умовах і що таке "подушка безпеки" в сучасних умовах, коли у нас йде відомий та неминучий процес дедоларизації", - сказав він.

путін підкреслив, що росія впевнено справляється із зовнішнім тиском, який він називає "фінансовою та технологічною агресією з боку деяких країн".

"Ми бачимо, що дії наших, м'яко кажучи, недоброзичливців багато в чому непередбачувані і останнім часом мають імпульсивний характер. Вони явно непрофесійні, а тому й імпульсивні, а отже, тим більше, нам доводиться працювати у своїй логіці, зберігати ініціативу", - додав диктатор.

"В результаті реалізації цього комплексу заходів ми не допустили різкого спаду в економіці. Інфляція також швидко стабілізувалася. Після піку 17,8% у квітні вона знизилася сьогодні до 14,1% станом на 5 вересня", - сказав він, додавши, що до кінця року інфляція становитиме близько 12%.

Додамо

росія може зіткнутися з більш тривалою та глибокою рецесією у міру того, як вплив американських та європейських санкцій поширюватиметься, ставлячи під загрозу галузі, на які країна роками спиралася у своїй економіці, пише Bloomberg.

Bloomberg ознайомився із копією звіту, підготовленого для закритої зустрічі вищих посадових осіб 30 серпня. Документ, що є результатом багатомісячної роботи офіційних осіб та експертів, які намагалися оцінити справжній вплив економічної ізоляції росії, описує набагато похмурішу картину, ніж російські офіційні особи зазвичай малюють у своїх оптимістичних публічних заявах.

Два із трьох представлених у звіті сценаріїв показують, що наступного року спад прискориться, а економіка повернеться на довоєнний рівень лише наприкінці десятиліття чи пізніше. "Інерційний" сценарій передбачає, що наступного року економіка впаде на 8,3% нижче рівня 2021 року, тоді як "стресовий" сценарій встановлює мінімум у 2024 році на 11,9% нижче рівня минулого року. Усі сценарії передбачають посилення тиску санкцій.

Протягом наступних року або двох, звіт попереджає про "зниження обсягів виробництва в ряді орієнтованих на експорт секторів", від нафти та газу до металів, хімікатів та виробів із дерева.

Українські Національні Новини

Новини Світу