ukenru
dbr-obshukalo-dfs-cherez-skasuvannya-sanktsiy-proti-virobnika-tsigarok

ДБР обшукало ДФС через скасування санкцій проти виробника цигарок

 • 18281 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують можливі незаконні дії посадових осіб керівництва Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Харківській області та Харківської митниці. Про це повідомила прес-служба ДБР, передає УНН.

За даними ДБР, сьогодні були проведені санкціоновані слідчі дії – зокрема, обшуки в Державній фіскальній службі України; обшуки на Харківській митниці ДФС; виїмка документів в Головному управлінні ДФС у Харківській області.

За попередньою інформацією, наведеною ДБР, чиновники не здійснювали митний контроль за товарами одного з великих міжнародних виробників тютюнової продукції. Крім того, керівництвом ДФС України, як вказано, ухвалено рішення про скасування фінансових санкцій стосовно цього товаровиробника. Через ці дії державний бюджет, можливо, недоотримав кошти в сумі близько 630 млн грн, додали у ДБР.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2. ст. 367 Кримінального Кодексу України – службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило особливо тяжкі наслідки.

Нагадаємо, минулого року найбільше зростання податку на прибуток задекларували виробники тютюнових виробів.

Українські Національні Новини

Економіка