ukenru
dbr-dopitalo-nardepa-geo-lerosa-u-yakosti-svidka-advokat

ДБР допитало нардепа Гео Лероса у якості свідка – адвокат

 • 14233 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Народного депутата України Гео Лероса Державне бюро розслідувань допитало у якості свідка у справі щодо умисного ухилення від сплати податків. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення у Facebook юридичної компанії, яка представляє його інтереси.

"Сьогодні відбувся допит народного депутата України Гео Лероса. Його допитували у якості свідка у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів в значному розмірі)", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Лероса Масі-Мустафи Найєма, податкової перевірки, яка б встановила наявність в Гео Лероса несплачених податкових зобов’язань, не проводилось.

"Жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності сплати заборгованості він також не отримував", - повідомив адвокат.

Також повідомляється, що відповідно до електронної декларації, в 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тис грн. При цьому кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починається з 2,8 млн гривень невиплаченого податку.

Нагадаємо, народного депутата України Гео Лероса викликали на допит до Державного бюро розслідувань у справі щодо умисного ухилення від сплати податків.

Як повідомлялося, народного депутата Гео Лероса виключили із фракції “Слуга народу”.

Перед цим Гео Лерос розкритикував Президента України Володимира Зеленського за кадрову політику та невиконання виборчих обіцянок. Також раніше Лерос оприлюднював у Facebook відео, на яких нібито брат голови Офісу Президента проводить кілька розмов. Нардеп стверджував, що зазначені записи — це “докази, як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонку, ну і звичайно — заробляє на державі”. Своєю чергою, Єрмак назвав появу записів зі своїм братом “спланованою операцією”.

Українські Національні Новини

Політика