chotyry-ukrainski-biatlonistky-proishly-v-zalikovi-top-40-pershoi-indyvidualnoi-honky-kubka-ibu

Чотири українські біатлоністки пройшли в залікові топ-40 першої індивідуальної гонки Кубка IBU

 • 23005 переглядiв

У фінському Контіолахті стартував новий сезон Кубка IBU з біатлону. Перший етап відкривала індивідуальнка гонка серед жінок. Українка Олена Городна увійшла в топ-30 у першій гонці Кубка IBU.

Представниці молодої української команди з біатлону показали непоганий результат у новому сезоні Кубка IBU. Про це пише УНН з посиланням на Biathlon.com.ua.

Деталі

У фінському Контіолахті стартував новий сезон Кубка IBU з біатлону. Перший етап відкривала індивідуальнка гонка серед жінок.

Україна заявила на старт чотирьох біатлоністок. Це Олександра Меркушина, Юлія Городна, та дві абсолютні дебютантки Кубка IBU — Олена Городна та Ксенія Приходько, що провели попередній сезон на Юніорському кубку. Усі вони вперше у кар'єрі в офіційних змаганнях долали дистанцію у 15 кілометрів.

Поза заявкою залишилася олімпійська чемпіонка Олена Білосюк. Першу гонку змагального року біатлоністка пропускає через ушкодження коліна.

Результати

Найкращий результат показала Олена Городна, ставши єдиною українкою в підсумковому топ-30. З трьома хвилинами штрафу вона посіла 29-те місце, програвши переможниці змагань більше п'яти хвилин.

Найкращу стрільбу серед українок продемонструвала Ксенія Приходько, вона закрила 19 мішеней з 20. Єдиної помилки біатлоністка припустилася на останній мішені четвертого вогневого рубежу, але втратила значний час ходом — 40-ве місце в дебютному старті Кубка IBU.

Олександра Меркушина заробила чотири штрафні хвилини, не закривши три мішені на двох "лежках". Через ці помилки Меркушина змогла фінішувати лише наприкінці залікової зони, посівши 39 місце з відставанням у 6 хвилин від лідерки.

Юлія Городна показала п'ятий найкращий час на вогневих рубежах (1:55.7 хвилини), але припустилася трьох помилок, зокрема двох - на заключній стрільбі стоячи.

Переможці

Першу гонку сезону виграла 21-річна француженка Жанна Рішар. З єдиною помилкою вона здобула свою першу перемогу на Кубку IBU, вигравши секунду в норвежки Марен Кіркейде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська команда з біатлону фінішувала 12-ю в жіночій естафеті на Кубку світу у Швеції

Анастасія Рябоконь

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Єгипет і Катар працюють над продовженням перемир'я в Газі

     • 23419 переглядiв