chornoi-piatnytsi-ukraintsi-narostyly-pokupky-z-oplatoiu-kartkamy-maizhe-na-chvert

"Чорної п'ятниці" українці наростили покупки з оплатою картками майже на чверть

 • 27694 переглядiв

Цього року у "чорну п’ятницю", день розпродажів, українці витратили 2,5 мільярди гривень, скориставшись картками ПриватБанку. Про це повідомила пресслужба банку, передає УНН.

Цього року за підсумками традиційного дня розпродажів "чорної п’ятниці" 24 листопада українці оплатили через мережу торгових терміналів ПриватБанку майже 8 млн покупок на суму 2,5 млрд грн. Це більше, ніж у звичайні дні, на 22%

- повідомили у банку.

Деталі

Загалом за тиждень розпродажів українці, як вказано, безготівково розрахувалися за 49 млн покупок на 15,3 мільярда гривень. Найчастіше купували зі знижками одяг та взуття - 1,6 мільйона покупок на 282 мільйона гривень, а також смартфони та комп'ютери - 560 тисяч покупок на 281 мільйон.

Також за допомогою "оплати частинами" було оформлено 71,5 тисяч покупок більше ніж на 1 мільярд гривень. Найчастіше у розстрочку купували смартфони, іншу електроніку та побутову техніку, а середня вартість покупки у розстрочку - 14 тисяч гривень, вказали у банку.

Нагадаємо

Українці й надалі надають перевагу безготівковим розрахункам. Кількісна частка безготівкових операцій у ІIІ кварталі цього року становить 93,5% від загальної кількості операцій з платіжними картками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці найчастіше розраховуються безготівково у торговельних мережах

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

     • 22567 переглядiв

    В окупованому Севастополі пролунали вибухи

     • 33229 переглядiв

    Армія рф завдала 16 ударів по цивільному населенню Донеччини

     • 28717 переглядiв