ukenru
chorni-reyestratori-v-ukrayini-zalishayutsya-nedotorkannimi-advokat

Чорні реєстратори в Україні залишаються недоторканними - адвокат

 • 56945 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Міністерство юстиції України веде кволу війну із недобросовісними державними реєстраторами. Таку думку у коментарі УНН висловив адвокат Денис Ципін.

"Жодної боротьби із рейдерством на рівні Міністерства юстиції не здійснюється. Здійснюються лише різноманітні спроби довести суспільству, що все добре, і що, мовляв, така робота іде", - вважає він.

Розглядаючи скарги на протизаконні дії держреєстраторів, Міністерство застосовує вибірковий підхід.

"По одних скаргах приймають рішення, а по інших - ні. Маніпуляції йдуть повним ходом. Все це наводить на думку, що якщо людина знайшла підхід до Міністерства - то воно протидіє і рейдерській операції, і захвату майна скаржника. Якщо підходу до Міністерства немає, не виключено що чиновники стануть на бік рейдерів. Це все нагадує аукціон або біржу, яка не припиняє свою роботу ні на секунду, і приносить великі прибутки відповідним працівникам Міністерства" - каже Ципін.

Водночас у Мін’юсті стверджують, що працюють над тим, аби ліквідувати проблему рейдерства у державних реєстрах. Зокрема були ліквідовані комунальні підприємства реєстрації, які по суті і були “розсадником” рейдерства. Втім скарг на протиправні дії реєстраторів – чимало.

Раніше УНН повідомляв про рейдерство будівлі в історичному центрі столиці, на Софійській площі (провулок Рильського,6), яке стало можливим через протиправні дії реєстратора Ганни Чуйко. Власнику будівлі, компанії “Рантьє плюс” знадобився рік, аби оскаржити дії реєстратора та відновити свої права.

Варто зазначити, що цей же реєстратор переписала ще одну будівлю у столиці на користь третіх осіб, на підставі підробних документів.

Коментуючи це, Ципін зазначив, що притягнути до відповідальності чорних реєстраторів вкрай складно. Сьогодні проти них не можна навіть подати позов у суди.

"У нас нова судова практика: ані реєстратор - чорний чи білий, який зареєстрував неправомірно майно чи перереєстрував його, ані нотаріус, який зробив такі речі, не є навіть відповідачем в суді - на нього не можна подати позов.

Виходить, що вся судова система працює на рейдерів, а Міністерство, як я розумію, це угрупування очолює", - додав адвокат.

Українські Національні Новини

Політика