ukenru
cherez-pivnichniy-potik-2-ukrayina-bude-vtrachati-1-5-mlrd-dolariv-na-rik-marchenko

Через "Північний потік-2" Україна буде втрачати 1,5 млрд доларів на рік - Марченко

 • 13940 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Через транспортування газу за допомогою “Північного потоку-2” Україна у рік втрачатиме 1,5 млрд доларів. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко, передає УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

“Ми втратимо свої транзитні можливості, наша інфраструктура буде простоювати. Це втрата ресурсів та втрата робочих місць – загалом приблизно 1,5 мільярда доларів на рік”, - сказав Марченко.

Нагадаємо, “Газпром” спільно з європейськими партнерами реалізує проект будівництва “Північного потоку-2”. Він передбачає прокладку двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська Allseas відмовилася від укладання труб через можливі санкції з боку США.

У грудні 2020 року оператор проекту Nord Stream 2 AG відновив прокладку труби, побудувавши 2,6 км трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини за допомогою російської трубоукладальної баржі “Фортуна”. Але напередодні стало відомо про плани США ввести санкції проти цього судна і його власника. До теперішнього часу газопровід побудований на 94%. 

“Газпром” розраховує на введення “Північного потоку-2” в експлуатацію в розумні терміни. Він залишається одним із пріоритетних інвестиційних проектів холдингу в 2021 році. Додамо, що російський “Газпром” сьогодні попередив, що проект газопроводу “Північний потік-2” може бути відкладений або призупинений через можливі труднощі. 

Українські Національні Новини

Політика