cherez-nehodu-bez-svitla-zalyshaiutsia-559-naselenykh-punktiv-vnaslidok-obstriliv-ye-novi-poshkodzhennia-v-merezhakh-v-chotyrokh-oblastiakh-ukrenerho

Через негоду без світла залишаються 559 населених пунктів, внаслідок обстрілів є нові пошкодження в мережах в чотирьох областях - Укренерго

 • 22489 переглядiв

Через негоду знеструмлено 559 населених пунктів в Україні, зокрема в Одеській, Миколаївській, Донецькій областях, а в чотирьох регіонах через обстріли рф сталися нові пошкодження електромереж.

Через несприятливі погодні умови в Україні залишаються знеструмленими 559 населених пунктів в 10 областях. Найскладніша ситуація - в Одеській, Миколаївській, Донецькій областях. Заживлені 4 високовольтні лінії в південному та східному регіонах. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Укренерго"

Знеструмлення

Загалом через негоду залишаються знеструмленими на ранок 559 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

За минулу добу "Укренерго" заживило 2 високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, що були пошкоджені негодою. Також включили в роботу ще одну лінію 330 кВ - для підвищення надійності живлення в регіоні. Ще одна високовольтна повітряна лінія 330кВ, що вимикалась з технічних причин, повернута в роботу у східному регіоні.

Споживання

Рівень споживання електроенергії зростає на тлі морозної погоди та  у міру того, як ремонтні бригади відновлюють енергопостачання населених пунктів, що постраждали від негоди.

В "Укренерго" нагадали, що одночасне заживлення великої кількості споживачів – це складний технічний процес, який  може спричинити перевантаження електромереж й призвести до додаткових технічних пошкоджень. Українців попросили споживати електрику ощадливо, особливо в ранкові та вечірні години – з 9:00 до 11:00 та з 16:00 до 18:00.

Виробництво електроенергії

Протягом доби 1 блок теплової електростанції виведено в аварійний ремонт й 1 блок повернуто в роботу.

Попри відключення енергоблока, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, сьогодні достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались, вказали в "Укренерго".

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється в вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 1358  МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 559 МВт. Технічно можлива максимальна потужність 1200 М.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Одеси

     • 33899 переглядiв

    Зросла ціна на долар та євро: скільки коштує валюта

     • 29489 переглядiв

    71-річний чоловік помер у Херсоні після обстрілу будинку армією рф

     • 30316 переглядiв