cherez-mozhlyve-pereimenuvannia-brovariv-na-brovari-deiaki-medyky-mozhut-zalyshytysia-bez-zarplaty-deputat-miskrady-poiasnyv-chomu

Через можливе перейменування Броварів на Броварі деякі медики можуть залишитися без зарплати – депутат міськради пояснив, чому

 • 60692 переглядiв

Якщо депутати проголосують за зміну назви міста Бровари, то це створить додаткові труднощі для керівників деяких комунальних установ і некомерційних підприємств. Частина медичних працівників навіть може залишитися без зарплати. Про це розповів депутат Броварської міської ради, директор комунального некомерційного підприємства "Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Ігор Кравцов в коментарі УНН.

За його словами, у разі перейменування Броварів на Броварі установі, яку він очолює, доведеться переробляти печатки та заключати новий договір з Національною службою здоров’я України

"Я вам розповім з позиції керівника. У  мене дев’ять амбулаторій, консультативно-діагностичний центр. Мені потрібно, як керівнику, зараз знайти певну суму грошей, аби переробити всі печатки, адже це не безкоштовно. По-друге, треба таблички міняти всюди, де написано Бровари.

І мені ще треба подавати заяву на зміну в ліцензійних умовах МОЗ. Скільки це часу пройде? Тобто, я працюю певний період часу без ліцензії. А з НСЗУ договір? Тобто мені треба зараз з ними договір розірвати на пакет, який у мене є, і перезаключати на Броварі. Тобто я лишаюсь на певний період часу без фінансування. Вони (ініціатори перейменування – ред.) це враховували? Тобто кожен місяць у мене не буде 6,5 мільйонів на заробітну плату лікарям, і вони будуть два місяці без неї сидіти", - повідомив Кравцов.

У такому випадку, зазначив директор комунального підприємства, він буде змушений звертатися по допомогу до міської влади. Але якщо в бюджеті на той момент не буде грошей, то доведеться давати пояснення в прокуратурі.

"Я піду до міського голови і попрошу його допомогти, він допоможе. А якщо не буде у бюджеті на це на той час грошей? А в мене в договорі чітко прописано - 15-го числа закінчується по авансу, 30-го - по зарплаті. Тобто першого числа на мене любий медпрацівник пише заяву в прокуратуру за невиплату зарплати. І тоді я сиджу у прокуратурі та пояснюю. А прокурори скажуть: нас не цікавить Бровари чи Броварі.

От я вам сказав свою позицію як керівника. Ніхто не враховує думку керівників, які стикнуться з великими проблемами", - підсумував Ігор Кравцов.

"А де вони відкопали, що Броварі?": що мешканці Броварів думають про ініціативу перейменування міста (відео)01.07.24, 14:36

Додатково

Депутат Броварської міської ради Микола Зінченко заявив, що реєстрація у Верховній Раді постанови про перейменування Броварів на Броварі – це не декомунізація, а популізм з боку окремих політиків для задоволення їхніх сумнівних амбіцій.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж, ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі. До того ж, перейменування міста потягне за собою додаткові фінансові витрати.

"Говори, не говори – краще місто Бровари": Олег Лісогор про ініціативу нардепів перейменувати його рідне місто04.07.24, 08:43

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі