cherez-merezhu-rosiiskoi-propahandy-v-italii-poshyryly-feik-pro-te-shcho-zelenskyi-nibyto-kupyv-vynorobniu-stinha

Через мережу російської пропаганди в Італії поширили фейк про те, що Зеленський нібито купив виноробню Стінга

 • 28914 переглядiв

російська пропаганда поширює неправдиву інформацію про нібито купівлю Зеленським виноробні Стінга в Італії за 75 млн євро. Це частина дезінформаційної кампанії з дискредитації України та її керівництва.

росіяни поширюють фейк про те, що Зеленський нібито купив у Стінга виноробню в Тоскані за €75 мільйонів. Про це УНН пише з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, а також Центр протидії дезінформації при РНБО.

Деталі

У вигадці російської пропаганди йдеться про те, що англійський музикант Стінг нібито продав сім'ї українського президента Володимира Зеленського своє виноробне господарство Tenuta il Palagio в Тоскані за €75 мільйонів. Нібито угоду уклали 28 червня 2024 року, а дані про неї було начебто опубліковано в податковому реєстрі нерухомості Італії.

Кремлівські ресурси посилаються при цьому на маловідомий італійський сайт Database Italia. Зазначається, що цей сайт з 2021 року входить до списку найбільших майданчиків поширення дезінформації італійською мовою.

Наприклад, там публікувались фейки про "американські біолабораторії" в Україні, бойовиків ІДІЛ у лавах ЗСУ тощо.

Мета подібних вкидів – дискредитувати Україну та її керівництво в очах західної аудиторії, показати її корумпованою державою

- йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій.

Нагадаємо

Зазначається, що цей фейк поширюється в межах масштабної дезінформаційної кампанії рф із дискредитації України, президента Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської. Раніше російські спецслужби також поширювали вкиди про те, що Олена Зеленська нібито купила автомобіль "Бугатті" та коштовності Картьє, а президент України – "віллу Геббельса".

"Включення" суджі до складу Сумського району - у Сумській райраді спростували фейк08.08.24, 13:14

Популярні

Новини по темі

Важливе повне скасування "правок Лозового" - САП

 • 17812 переглядiв