cherez-defitsyt-elektroenerhii-ukraina-znovu-poprosyla-dopomohu-v-yevropy

Через дефіцит електроенергії Україна знову попросила допомогу в Європи

 • 101230 переглядiв

Україна попросила Румунію та Польщу про екстрену допомогу через дефіцит електроенергії, спричинений пошкодженням енергоблоків та високим споживанням. Наразі графіки відключення електроенергії не застосовуються в жодному регіоні.

 Для компенсації дефіциту електроенергії Україна знову попросила аварійну допомогу в Румунії  та Польщі. Однак аварійні відключення не застосовується в жодній з областей. Про це УНН повідомляє із посиланням на Укренерго та Міненерго. 

Сьогодні, 9 грудня,  Диспетчерський центр "Укренерго" змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії  та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт. 

- йдеться у повідомленні Укренерго. 

Зазначається, що  головною причиною виникнення  дефіциту є недостатність генеруючих потужностей. 

Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий. Кілька блоків  відновлюються в прифронтовому регіоні після ворожих артобстрілів, а в інших регіонах після  масованих ракетних  атак минулої зими. 

В Укренерго зазначають що ускладнює ситуацію високий, попри потепління та вихідний день,  рівень споживання електроенергії. Оператор просить споживати електрику ощадливо. 

Доповнення 

Як зауважили в Міненерго, через обстріли в енергосистемі є незначний дефіцит електроенергії, однак обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. 

Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована. Наразі графіки відключень не застосовуються і не плануються для застосування у жодній з областей

- йдеться у повідомленні Міненерго.

У відомстві  також закликали зменшити навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо у вечірні з 16:00 до 18:00). 

Міненерго звертається до споживачів з проханням допомогти енергетикам та усім, для кого світло є критичною потребою - лікарям, комунальникам, військовим.  Зменшіть використання енергоємних приладів, перенесіть прання на нічні години. Так ви поділитесь світлом з тими, хто його справді потребує

- вказали в Міненерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали удару по одній з ТЕС у прифронтовій зоні: два енергоблоки призупинили роботу

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованій Макіївці на Донеччині "бавовна": що відомо

     • 41110 переглядiв

    У Києві знесли пам'ятник офіцеру більшовиків Щорсу

     • 52333 переглядiв

    Росіяни обстріляли Херсон, поранені двоє людей

     • 103831 переглядiв