ukenru
chekhiia-uklala-kontrakty-na-180-tys-boieprypasiv-dlia-ukrainy

Чехія уклала контракти на 180 тис. боєприпасів для України

 • 21442 переглядiв

Чеська Республіка законтрактувала 180 000 боєприпасів для України і працює над тим, щоб законтрактувати ще 300 000 боєприпасів в рамках своєї ініціативи з підтримки оборонних зусиль України.

Чехія у межах своєї ініціативи вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України. Триває робота над контрактуванням ще 300 тисяч. Про це, як повідомив Financial Times чеський прем’єр-міністр Петр Фіала, передає УНН.

Деталі

Ситуація в Україні критична... У них закінчуються боєприпаси, а це означає, що вони змушені щодня ухвалювати складні рішення. Це надзвичайно ускладнює для них утримання лінії фронту – тієї самої лінії, від якої залежить безпека і майбутнє всієї Європи

прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала

За словами Фіали, успіх чеської ініціативи з пошуку снарядів для України пояснюється її "оманливою простотою".

Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів, і вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на український фронт найближчими місяцями

прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала

Прем'єр Чехії вказав, що до ініціативи долучились близько 20 країн, згадавши серед них лише Данію та Нідерланди.

За словами Фіали, чеська ініціатива також дає Заходу час на пристосування до нової ситуації, в якій "війна змінює наш світ".

Доповнення

Загалом Чехія ідентифікувала по всьому світу понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів, які можна закупити для України за межами Європи. Радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр допускав, що закуплені в межах чеської ініціативи боєприпаси можуть надійти в Україну вже у червні.

Чехія знайшла понад мільйон артснарядів для України12.04.24, 21:10 • [views_0]