chekhiia-rozghliadaie-ideiu-stvorennia-ukrainskoho-lehionu-za-prykladom-polshchi

Чехія розглядає ідею створення "Українського легіону" за прикладом Польщі

 • 20569 переглядiв

Міноборони Чехії вивчає досвід Польщі щодо створення "Українського легіону". Міністр оборони Яна Чорнохова заявила про можливість формування подібного добровольчого підрозділу для українців у Чехії.

Міністерство оборони Чехії вивчає практичний досвід та юридичний бік створення у Польщі "Українського легіону". Про це заявила у програмі Interview ČT 24 заявила міністр оборони країни Яна Чорнохова, передає УНН.

Деталі

Як відомо, завдяки "Українському легіону" військовозобов'язані українці, які виїхали за кордон, можуть добровільно пройти військову підготовку.

Таким чином біженці отримають бойові навички, перебуваючи в Європейському союзі, пройдуть службу на війні в Україні, а потім матимуть змогу повернутись до країни ЄС, куди вони виїхали спочатку.

Ми хочемо продовжувати підготовку українських солдатів, тож чому б не охопити цим процесом, можливо вже чеських громадян, які зараховують себе до української національності , і сформувати якийсь підрозділ

- заявила Чорнова. 

У Польщі пояснили, як набиратимуть та готуватимуть бійців Українського легіону19.07.24, 21:24

Міністр наголосила, що, як і в Польщі, зарахування солдатів до такого підрозділу в Чехії має бути добровільним.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський Україна та Польща підписали угоду про безпеку, яка передбачає формування та підготовку нового українського добровольчого військового підрозділу під назвою "Український легіон".

Це дозволить українцям, які проживають у Польщі, Литві та інших країнах ЄС, добровільно долучатися до захисту України.

Популярні

Новини по темі

КНДР шукає ліки за кордоном для Кім Чен Ина - AP

 • 15081 переглядiв

Армія рф атакувала Херсон з дрона, постраждав чоловік

 • 26150 переглядiв