byednyakov-pro-ridniy-mariupol-tse-getto-de-lyudey-zmushuyut-prokhoditi-10-krugiv-pekla

Бєдняков про рідний Маріуполь: це гетто, де людей змушують проходити 10 кругів пекла

 • 171037 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Ведучий Андрій Бєдняков розповів, що Маріуполь звик жити на "пороховій бочці" з 2014 року. Але зараз ситуація у місті критична – люди живуть в умовах гетто. Про це він розповів в інтерв’ю на каналі Раміни Есхакзай "Ходят слухи", передає УНН

Деталі

"Люди в Маріуполі живуть дуже погано. Хоча вони (росіяни – ред.) кажуть, що почали там щось будувати, але ж це гетто – коли нічого нема, світла немає, води немає, їжі немає, роботи немає. Ти приходиш, хочеш записатись кудись, а тобі там кажуть: треба пройти 10 кругів цього пекла, кожному заплати, кожному дай. Приїхали ці люди з Донецька, звідки там російські куратори їх надіслали. Кожному треба. Хочеш кудись виїхати? Будь ласка, плати. Хочеш не стояти в черзі та піти на роботу? Будь ласка, плати. Там за все треба платити. Ціни космос просто. Там не все в рублях, є і гривня. Там в них “дабл-дабл”, як завжди вони роблять, не можуть визначитися", - розповідає ведучий.

Бєдняков розповів, що дуже любив своє рідне місто. Вже мешкаючи у столиці, він постійно їздив туди з родиною.
За словами ведучого, містяни звикли жити на "пороховій бочці" та постійно чути відгомін війни на сході.

Цитата

"Ми були на такій собі “пороховій бочці”. Ми чули вибухи. Я приїжджав додому та постійно проїжджав різні контролі, військові дивилися машину, питали – звідки? Що? Тобто всі ці блокпости я бачив з 2014 року. Я був дуже часто у Маріуполі і вибухи чув, навіть стіни тряслися. Але люди до того вже звикали, якби то страшно не звучало", - розповів ведучий про життя рідного міста.

Бєдняков каже, що люди призвичаїлися і не очікували повномасштабної війни. А ще були ті, хто чекав на "русский мир".

"Я не знаю, скільки людей у відсотках чекали на “русский мір”, але чекали і чомусь досі чекають. Це фанатики срср – ось вони досі чекають. У мене були близькі знайомі у Маріуполі, які були прибічниками “русского міра”, але зараз вони починають розмовляти українською мовою. Зараз вони, нарешті, розуміють, що відбувається", - пояснив Бєдняков.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, ведучий постійно був на зв’язку з містом, допомагав вивозити людей. Наразі каже, що всі його близькі виїхали з міста, але там він втратив матір.

"І найскладніше це те, що я не зміг поїхати до мами і нормально з нею попрощатися. Я був за 4 дні до початку війни у мами, постійно там був. Я навіть зараз ще не уявив, що її вже немає. Коли я прийду на могилу і побачу це, тільки тоді я це зрозумію. Зараз, до кінця, я навіть це не розумію", - розповів він.

За словами Бєднякова, його мати не значиться в списках загиблих мирних мешканців.

"Я не знаю щодо загиблих у Маріуполі, бо туди ж нікого не пускали. І вони свідомо це робили. Мені казали, що туди навіть їздили крематорії, де людей спалювали. Я просто по собі знаю, що моя мама, яка померла там – її в цьому списку немає… Як рахуються ці списки – я не знаю. Але ж, там ще є багато прилеглих селищ. Коли я побачив ці 87 тисяч – я просто охренел. Моїх дуже близьких людей зараз там немає, всі виїхали. І мене це дуже тішить", - розповів ведучий.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    До львівського волонтера прийшли з обшуками

     • 196018 переглядiв

    Нестача валюти в касах банків тимчасова - НБУ

     • 172358 переглядiв