brytanska-rozvidka-proanalizuvala-vtraty-viisk-rf-u-viini

Британська розвідка проаналізувала втрати військ рф у війні

 • 25288 переглядiв

Середньодобові втрати рф в Україні знизились з 1262 до 1140 осіб за останні два місяці. Проте останні три місяці стали 'найдорожчими' для російських сил з початку повномасштабного вторгнення.

Середньодобові втрати рф вбитими та пораненими у війні в Україні знизилися за останні два місяці з максимальних понад 1262 осіб на день у травні до 1140 у липні. Проте, останні три місяці виявилися "найдорожчими" для російських сил з лютого 2022 року. Про це йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі

"Середньодобові втрати росіян (вбитими та пораненими) в Україні знизилися за останні два місяці з піку конфлікту, що становив понад 1262 особи на день у травні, до 1140 у липні 2024 року. Попри це скорочення, останні три місяці виявилися "найдорожчими" для російських сил з лютого 2022 року", - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що зменшення середньодобового показника, імовірно, свідчить про те, що російські сили "консолідують позиції на Харківському напрямку".

"Хоча цей новий підхід посилив тиск на фронті, ефективна українська оборона та брак російської підготовки зменшують російську здатність використовувати будь-які тактичні успіхи для більш широких операційних досягнень", - сказано в повідомленні.

Британські аналітики прогнозують, що рівень втрат російських військ у серпні, імовірно, сягатиме в середньому понад 1000 осіб на день, оскільки рф продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до Роботиного у Запорізькій області на південь України.

ЗСУ: За добу окупанти втратили 1170 військових та 27 бронемашин03.08.24, 07:59

Доповнення

Російські окупанти нарощують свої сили, зокрема на Вовчанському напрямку. Станом на 1 серпня туди вже почалося переведення нових підрозділів з Луганської області.

Популярні

Новини по темі

З окупації повернули ще 8 дітей

 • 26076 переглядiв