brytanska-rozvidka-proanalizuvala-rosiiski-modyfikatsii-shakhediv

Британська розвідка проаналізувала російські модифікації "шахедів"

 • 40559 переглядiв

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що рф, ймовірно, вдосконалює конструкції ударних безпілотників Shahed. На тлі цього, Україна продовжує успішно нейтралізовувати більшість озброєнь, що запускається

Міноборони Великої Британії присвятило звіт модифікаціям росією ударних дронів типу Shahed, вказавши, що рф майже напевно намагається вдосконалити конструкції БПЛА. Британська розвідка згадала про використання росіянами української SIM-картки та модему 4G, а також фарбування дронів у чорний колір, пише УНН.

Деталі

"З середини 2023 року рф майже напевно доповнила поставлені Іраном безпілотні літальні апарати Shahed аналогічним озброєнням, виготовленим на заводах у росії. Зараз рф майже напевно намагається вдосконалити конструкції БПЛА на основі досвіду експлуатації", - ідеться у звіті МО Британії.

У британській розвідці зазначають, що наприкінці листопада 2023 року повідомлялося, що збитий БПЛА був оснащений українською SIM-карткою та модемом 4G. "Імовірно, це російська імпровізована модифікація для покращення наведення в реальному часі за допомогою веж стільникового зв’язку, щоб зменшити залежність від супутникової навігації", - сказано у звіті.

"Існує реальна ймовірність того, що вона намагається пом'якшити українські заходи радіоелектронної боротьби", - вказують у МО Британії.

Також зазначається, що "деякі інші БПЛА російського виробництва, імовірно, мають чорне забарвлення, що ускладнює візуальне розпізнавання дронів, що наближаються, у нічний час".

"рф все частіше використовує БПЛА у масштабних рейдах, намагаючись подолати українську ППО. Однак Україна продовжує успішно нейтралізовувати більшість озброєнь, що запускається", - наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо

Експерти КНДІСЕ вже досліджують чорні "шахеди", якими ворог нещодавно атакував Україну.

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

У центрі Одеси обвалився будинок

 • 29590 переглядiв