ukenru
brazyliia-i-frantsiia-spustyly-na-vodu-tretii-pidvodnyi-choven-v-ramkakh-oboronnoho-partnerstva

Бразилія і Франція спустили на воду третій підводний човен в рамках оборонного партнерства

 • 23612 переглядiв

Макрон і Лула відсвяткували спуск на воду третього підводного човна, побудованого у Бразилії за допомогою Франції, підкресливши своє оборонне партнерство, у рамках якого планується побудувати ще один підводний човен.

Президенти Франції Еммануель Макрон і та Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва разом відсвяткували спуск на воду третього бразильського підводного човна французького виробництва. Про це УНН пише з посиланням на Euractiv.

Деталі

Церемонія пройшла на бразильській військово-морській базі в Ітагуаї поблизу Ріо-де-Жанейро. Президенти підкреслили важливість оборонного партнерства між їхніми країнами в часи серйозних світових заворушень. За допомогою Франції Бразилія побудувала тут третій з чотирьох запланованих дизельних ударних підводних човнів. Четвертий підводний човен буде спущений на воду в 2025 році.

Загальна вартість будівництва досягає 10 млрд доларів.

Контекст

Будівництво підводних човнів було передбачено угодою 2008 року між Лулою і колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі, яка також включала купівлю 50 гелікоптерів Caracal.

Бразилія та Франція оголосили інвестиційний план Amazon на 1 мільярд євро27.03.24, 05:30 • [views_0]

Бразилія також планує побудувати свій перший атомний підводний човен, хоча наразі цей проєкт значно затримується. Французький виробник військово-морської оборони Naval Group підтримує проектування і будівництво цього підводного човна, за винятком ядерного котла, який розробляють бразильці.

Бразиліа, однак, намагається переконати Париж збільшити передачу технологій, щоб допомогти їй інтегрувати реактор у підводний човен і продати їй обладнання, пов'язане з ядерною силовою установкою. Франція не поспішає передавати такі технології через проблеми розповсюдження ядерної зброї.

Військово-морський флот США отримав перший роботизований підводний човен25.12.23, 01:04 • [views_0]