borrel-poperedzhaye-scho-yevropa-maye-buti-gotovoyu-do-pidtrimki-ukrayini-na-vipadok-skorochennya-dopomogi-ssha

Боррель попереджає, що Європа "має бути готовою" до підтримки України на випадок скорочення допомоги США

 • 157506 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив цієї суботи, що блок має бути готовим замінити Сполучені Штати у підтримці України, якщо, «що, можливо, ймовірно», Вашингтон вирішить скоротити свою допомогу, пише УНН з посиланням на El Periódico.

Цитата

"Ми, європейці, які мають для цього необхідні засоби, повинні бути готові політично і матеріально допомогти Україні і навіть взяти на себе управління від Сполучених Штатів, якщо, що, можливо, ймовірно, їхня підтримка зменшиться", - сказав Боррель у своєму відеозверненні перед з'їздом Європейської соціалістичної партії у Малазі.

Деталі

Боррель запевнив, що Європа вже «виконала свої зобов'язання» як завдяки своїй підтримці, так і потужним символізмом, рекомендуючи розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу приблизно через півтора роки після запиту Києва.

"Ми повинні залишатися єдиними і готуватися до більш тривалого конфлікту, ніж думала росія, в якому росія ніколи не зможе виграти, але кінець якого може бути відкладений", - заявив голова дипломатії ЄС.

Нагадаємо

Лідери ЄС пообіцяли продовжувати потужну підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дизайнер Gucci та Moschino помер у віці 46 років

     • 263278 переглядiв