ukenru
bolhariia-obitsiaie-pryskoryty-viiskovu-dopomohu-ukraini

Болгарія обіцяє прискорити військову допомогу Україні

 • 24102 переглядiв

Новопризначений тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов хоче прискорити надання Україні пакетів військової допомоги, наголошуючи на нагальній необхідності зміцнення обороноздатності Києва.

Новопризначений тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов хоче прискорити надання військової допомоги Україні. Про це він заявив під час вступу на посаду передає Novinite, пише УНН.

Деталі 

Запрянов підкреслив нагальність прискорення надання Україні двох пакетів військової допомоги.

Зазначається, що перебуваючи на посаді заступника міністра оборони Болгарії Тодора Тагарева (свого попередника - ред.) Запрянов підкреслював відданість тимчасового уряду зміцненню обороноздатності, а також забезпеченню чесності майбутніх виборів.

Ми намагатимемося прискорити надання допомоги Україні. Будуть розглянуті подальші можливості для прямої військової допомоги

- заявив Запрянов.

Військова допомога Болгарії Україні вже досягла 47 млн євро і буде продовжена - міністр оборони28.02.24, 15:24 • [views_0]

Доповнення

Запрянов заявив, що тимчасовий уряд не може дозволити собі тривалого періоду бездіяльності і повинен пріоритетно нарощувати темпи діяльності.

За його словами, важливо завершити стратегічний огляд оборони та розпочати розв'язання проблем у збройних силах і посилення обороноздатності. Крім того, він підтвердив відданість Болгарії євроатлантичному членству.

Нагадаємо

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Головою Народних Зборів Болгарії Росеном Желязковим та обговорив співпрацю у підтримці Збройних Сил України, наголосивши на необхідності безперервного постачання зброї, лікування поранених солдатів та ефективних гарантій безпеки, включаючи потенційну двосторонню безпекову угоду з Болгарією.