boiovyky-islamskoi-derzhavy-vzialy-na-sebe-vidpovidalnist-za-vybukh-na-katolytskii-mesi-na-filippinakh

Бойовики "Ісламської держави" взяли на себе відповідальність за вибух на католицькій месі на Філіппінах

 • 21832 переглядiв

Бойовики ІД взяли на себе відповідальність за вибух на католицькій месі в місті Мараві на Філіппінах, в результаті якого загинули чотири людини і десятки отримали поранення. Вибух стався в університетському спортзалі під час богослужіння.

Угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за вибух на католицькій службі на півдні Філіппін, у результаті якого загинули щонайменше чотири людини та десятки отримали поранення. Про це повідомляє Al Jazeera, пише УНН.

Солдати халіфату підірвали вибуховий пристрій на великому зібранні християн… у місті Мараві,

- йдеться у заяві ІДІЛ у Telegram.

Деталі

Вибух прогримів у неділю у спортзалі в університеті штату Мінданао в місті Мараві, де бойовики ІДІЛ вели п'ятимісячну облогу в 2017 році, в результаті якої загинули понад 1000 людей.

Раніше президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший засудив "безглузді та найогидніші дії, вчинені іноземними терористами".

Зазначається, що Державний департамент Сполучених Штатів засудив "жахливу терористичну атаку" і заявив, що підтримує філіппінців у відмові від насильства.

Доповнення

Представники служби безпеки Філіппін припустили в неділю, що атака могла бути помстою за військову операцію приблизно в 200 км (125 милях) від міста Мараві, в результаті якої було вбито 11 ісламістських повстанців.

У понеділок поліція заявила, що підозрює принаймні двох осіб.

Щоб не перешкоджати розслідуванню, ми не будемо розголошувати імена,

- сказав начальник регіональної поліції Аллан Ноблеза.

Університет штату Мінданао заявив у неділю, що "глибоко засмучений" через "безглуздий і жахливий акт" і призупинив заняття до подальшого розпорядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше 9 людей загинули через сильний тропічний шторм у Філіппінах

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі