boiovyi-robot-liut-planuiut-zapustyty-v-dribnoseriine-vyrobnytstvo-cherez-misiats-dva

Бойовий робот "Лють" планують запустити в дрібносерійне виробництво через місяць-два

 • 246915 переглядiв

Дрібносерійне виробництво бойового робота "Лють" українського виробництва планується розпочати приблизно через місяць-два. Орієнтовна вартість одного робота може становити приблизно від 10 тисяч до 15 тисяч доларів

На дрібносерійне виробництво бойового робота українського виробництва "Лють" планують вийти орієнтовно через місяць-два. Про це розповів журналісту УНН керівник проєкту бойового робота "Лють". 

Ми перші експериментальні зразки зараз допрацьовуємо, тестуємо, щоб виходити на виробництво дрібносерійне. Найближчим часом, можливо, місяць-два і (ми вийдемо на дрібносерійне виробництво - ред.)

- сказав керівник проєкту.

Деталі

Він зазначив, що експериментальних зразків у них ще небагато.

"Один передали ще раніше, це був, так би мовити, макет нашого робота, інший передали й потім модернізували. Зараз він також використовується. І третій - це той з якого ми вже будемо будувати дрібносерійне виробництво, на основі якого. Зараз ми вже завершуємо роботи й плануємо також передавати (військовим - ред.)", - розповів керівник проєкту.

Він також повідомив, що саме модернізували в третьому зразку робота, на основі якого буде дрібносерійне виробництво.

"У нас були тестування, ми його перевірили. Там по прохідності покращення, по потужності, по прицільних пристроях для підвищення точності роботи. По зв'язку певні модернізації для підвищення якості ліній зв'язку. У принципі, майже по всіх напрямках його характеристик", - сказав керівник.

Окрім того, керівник проєкту розповів про специфіку застосування бойового робота "Лють".  

"Ми його обговорювали з військовими, які збираються застосовувати й вже застосовують подібні системи на полі бою. Основна концепція, що цей робот є недорогим, наскільки я розумію, дешевшим, ніж аналоги. Основна його ціль, призначення, застосування - це відволікання уваги на себе ворога при якихось основних діях військових. Він має невеликі габаритні розміри, тобто його складно помітити, складніше уразити", - зазначив керівник проєкту.

За його словами, орієнтовна вартість одного робота може коливатися приблизно від 10 до 15 тис. дол.

"Зараз ми ще формуємо цю вартість. Залежно від комплектації прицільних пристроїв, які будуть використовуватися. Буде використовуватися телевізор чи ні, буде ретранслятор чи ні. Вартість залежно від цих параметрів може коливатися десь від 10 до 15 тис. дол. Це дуже приблизні цифри, тому що ми зараз ще не перевірили всі характеристики, які хочемо перевірити з усіма цими комплектуючими", - розповів керівник проєкту.

Доповнення

Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв 30 вересня, що бойовий робот українського виробництва "Лють" успішно пройшов польові випробування.

Окрім того, журналісту УНН Федоров повідомляв, що є передсерійне виробництво бойового робота "Лють" та зразки, які вже використовуються на фронті.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В аварійний ремонт вивели п'ять енергоблоків ТЕС - Укренерго

     • 12015 переглядiв

    Рада підтримала збільшення штату НАБУ. Це вимога Єврокомісії

     • 6861 переглядiв