blokada-kordonu-ukrainskym-vodiiam-yaki-zastriahly-v-polshchi-pryvezly-yizhu-ta-humanitarnu-dopomohu

Блокада кордону: українським водіям, які застрягли в Польщі, привезли їжу та гуманітарну допомогу

 • 34576 переглядiв

Українським водіям у Польщі, які стоять в чергах до українського кордону, привезли гуманітарну допомогу з України. Людям доставили їжу, воду та медикаменти. Українське міністерство надало їм 2500 літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти.

Водіям, які заблоковані на українсько-польському кордоні, через страйк польських перевізників, доставили необхідні продукти та ліки. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Деталі 

Вчора, 25 листопада, команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти водіям, що заблоковані  перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Польщею помер ще один водій

Також вже 10 днів активно допомагає команда World Central Kitchen. За цей час команда роздала майже 14 тисяч гарячих обідів - йдеться в дописі 

- йдеться в дописі 

Доповнення 

"Ягодин – Дорогуськ" – це найбільший вантажний пункт пропуску України. За добу, через з нього на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. 

Наразі, через блокаду кордону з польського боку, цей пункт пропуску перетинає кілька десятків вантажівок на добу. Окрім цього, з польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок. 

У відомстві нагадали, що минулого тижня рамках роботи Штабу – продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску "Корчова – Краківець" та "Рава-Руська – Гребенне". Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

Нагадаємо

В Україні обговорюють евакуацію водіїв вантажівок, які застрягли на польському кордоні, і питання, які потрібно вирішити. Зокрема, де стоятимуть вантажівки та хто буде охороняти вантаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокаду польського кордону: в Україні зникає та дорожчає автогаз

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріли Донеччини: загинули двоє мирних жителів

     • 49211 переглядiв

    Частину окупованих українських міст знеструмлено

     • 52249 переглядiв

    За ніч ППО України знищила 8 ворожих безпілотників

     • 49798 переглядiв