biznes-tse-burzhui-i-kurkuli-yakykh-treba-hrabuvaty-vlasnyk-kompanii-medinova-pro-tysk-z-boku-sylovykiv

“Бізнес – це буржуї і куркулі, яких треба грабувати”: власник компанії “Медінова” про тиск з боку силовиків

 • 72181 переглядiв

Підприємці в Україні відчувають посилений тиск з боку силовиків. За словами Віктора Московченка, кількість кримінальних проваджень проти бізнесу минулого року зросла в 2,6 рази, більшість з яких сфальсифіковані.

Українські підприємці постійно відчувають тиск з боку силовиків, а останнім часом зросла й кількість кримінальних проваджень проти бізнесу, однак більшість з них сфальсифіковані. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив власник компанії "Медінова", член ГО "Маніфест42" Віктор Московченко.

"Дуже посилився тиск на бізнес, дуже. В минулому році приблизно в 2,6 раза зросла кількість кримінальних проваджень. Більшість з них – це фальсифіковані провадження. Зараз все проти бізнесу. Ніяких рішень не буває в сторону бізнесу", - каже Московченко.

Він зазначив, що зараз в Україні є 78 інстанцій, які можуть закрити будь-який український бізнес.

"У нас є більшовицька система і вона нікуди не ділася. З 17 року минулого століття. Бізнес – це буржуї і куркулі, їх треба грабувати, забирати все. "Маски-шоу", рейдерські захоплення і так далі, тут немає тиску – є перманентний пограбунок", - вважає підприємець.

Віктор Московченко також повідомив, що зокрема його компанії та його контрагенти зіштовхнулася з тиском з боку силовиків. До прикладу, правоохоронці провели обшуки у його контрагента, вилучили, зокрема, готівкові кошти, а потім ці гроші "зникли" з сейфу прокуратури.

Скарг від бізнесу про тиск з боку силовиків побільшало після закінчення мораторію на "маски-шоу" - голова правління "Маніфесту42"18.07.24, 12:57

Контекст

У кінці січня члени економічного блоку уряду та керівництво Верховної Ради провели закриту зустріч з підприємцями. Темою зустрічі став тиск силових структур на бізнес на тлі арешту бізнесмена Ігоря Мазепи та обшуків у інвесткомпанії Concorde Capital.

Після цього, 23 січня, ввели тримісячний мораторій на проведення процесуальних дій, які можуть призвести до блокування діяльності підприємств. Дія цієї заборони вже давно закінчилася, однак члени руху "Маніфест42" закликали продовжити так званий мораторій на "маски-шоу".

Додамо

Нещодавно бізнес-спільноту сколихнув новий гучний скандал. Торгово-розважальний комплекс та бізнес-центр "Гулівер", який належить українському бізнесмену Віктору Поліщуку, намагаються передати в АРМА. Як заявляють представники "Гулліверу", таке рішення грубо порушує процесуальні та матеріальні норми права та фактично означає захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    У столиці фунікулер закриють на плановий ремонт

     • 17233 переглядiв