bilyi-dim-pro-terakt-u-krokusi-zhodnoho-zviazku-z-ukrainoiu-tse-kremlivska-propahanda

Білий дім про теракт у "Крокусі": жодного зв’язку з Україною, це кремлівська пропаганда

 • 36485 переглядiв

Білий дім відкинув спроби росії пов'язати московський теракт з Україною, заявивши, що він був здійснений бойовиками ІДІЛ-К, які не мають жодного відношення до Києва.

Намагання Кремля пов’язати теракт у москві з Україною є передбачуваними. Таким чином путін хоче виправдати свою агресію проти українського народу. Але Київ не має жодного відношення до подій 22 березня. Про це заявив радник Білого Дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, передає УНН із посиланням на "Голос Америки".

"Нікого не повинно дивувати те, що путін та його посіпаки в Кремлі намагаються знайти спосіб приписати це Україні. Тут немає зв’язку з Україною. Це була атака, здійснена оперативниками ІДІЛ-К і крапка, кінець речення, кінець історії, - жодного зв’язку з Україною. Це іще одна кремлівська пропаганда. Вони роблять усе можливе, щоб пов’язати це зі своїми діями в Україні, щоб нашкребти якесь виправдання тривалого насильства та знущань, які вони чинять проти українського народу вже понад два роки", - сказав Кірбі журналістам.

Радник Білого Дому відкинув потенційну можливість спільної боротьби Вашингтона та москви проти ІДІЛ у найближчому майбутньому. Він наголосив, що США були зобов’язані поділитись наявною інформацією про запланований теракт, а тепер черга москви коментувати чому цей теракт зрештою відбувся.

"Співпраці у сфері безпеки між росією та Сполученими Штатами не буде, якщо це те, про що ви питаєте. Ми були зобов’язані попередити їх та надати інформацію, якою ми володіли і якої вони явно не мали. Ми це зробили. Нехай тепер вони коментують, що вони зробили або не зробили з цією інформацією. Але очевидно, що запланований теракт відбувся", - пояснив посадовець.

Кірбі також підкреслив, що окрім вищого керівництва рф, офіційний Вашингтон також публічно попередив про загрозу американців, які перебувають на території росії.

"Ми дійсно попереджали росію на початку березня про запланований теракт. Ми також оприлюднили публічне попередження для американців у росії, іще 7-го березня. Ми також заявили, що ІДІЛ несе повну відповідальність за цей напад", - наголошує Кірбі.

За словами представника Білого дому, американська розвідка активно стежить за діями ІДІЛ, але станом на зараз, не бачить загроз для США.

"Саме через активне спостереження за ІДІЛ ми змогли попередити росіян про потенційну терористичну атаку. Наразі, ми не бачимо жодної серйозної загрози з боку ІДІЛ для американської батьківщини. Ми не бачимо безпосередньої реальної загрози для батьківщини (США ред.) з боку ІДІЛ. Але ми не ставимось до цього легковажно та щодня продовжуємо моніторинг".

Окрім офіційних заяв американської розвідки, бойовики ІДІЛ також публічно заявили про свою відповідальність за теракт 22-го березня.

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав у Дніпрі - ЗМІ

 • 30637 переглядiв

В Іспанії суд скасував рішення про блокування Telegram

 • 30799 переглядiв