bezperebiine-elektropostachannia-dlia-viiskovykh-ta-pidhotovka-do-zymy-shmyhal-rozpoviv-pro-nadani-doruchennia

Безперебійне електропостачання для військових та підготовка до зими: Шмигаль розповів про надані доручення

 • 12968 переглядiв

Міністерству оборони, Міненерго та іншим міністерствам й відомствам доручено опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час виїздного засідання на Донеччині, передає УНН.

Безперебійне електропостачання для наших військових. Міністерству оборони, Міненерго та іншим міністерствам й відомствам доручено опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей

- повідомив Шмигаль.

Також він повідомив, що в умовах повномасштабної війни в Донецькій області склалася критична ситуація з водопостачанням.

"Потрібні оперативні заходи, щоб забезпечити людей водою. Міністерству захисту довкілля в найкоротші терміни слід розробити алгоритм реалізації відповідного експериментального проекту. Йдеться про максимальне спрощення будівництва артезіанських та інших типів свердловин", - розповів Шмигаль.

Шмигаль доручив Міноборони поінформувати уряд про фінансування будівництва фортифікацій05.07.24, 17:19

За його словами, станом на зараз на Донеччині вже діє тисяча свердловин, які забезпечують водою 65% населення. Ще 50 свердловин планується облаштувати найближчим часом.

Окрім того, він зазначив, що підготовка до зими поблизу лінії фронту – це великий виклик, над яким активно працюють.

"У багатьох громадах деревина є основним засобом для обігріву приміщень. Тому Міндовкілля отримує доручення розробити нормативно-правовий акт, який дасть "зелене світло" для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів. Ця процедура має бути чітко регламентована, аби люди змогли заготовити достатньо дров без шкоди для наших лісів", - повідомив премєр.

Також за його словами, міністерству енергетики, Мінекономіки, Мінфіну спільно з віце-прем'єр-міністром — міністром з питань реінтеграції терміново напрацювати механізм розподілу гуманітарної допомоги у вигляді скрапленого газу для потреб побутових споживачів. Зокрема в Донецькій області.

Популярні

Новини по темі

Компанії Tesla дозволили розширити завод у Німеччині

 • 15018 переглядiв

Ураган "Берил" обрушився на Мексику

 • 15598 переглядiв