ukenru
bezkhazyayniy-dambi-cherez-sud-viznachili-gospodarya

Безхазяйній дамбі через суд визначили господаря

 • 10465 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Громаді Бугаської сільської ради на Донеччині через суд передано у власність безхазяйну дамбу вартістю понад 2 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані прес-служби прокуратури Донецької області.

"Волноваським районним судом задоволено позовні вимоги Волноваської місцевої прокуратури про передачу гідротехнічної споруди вартістю понад 2 млн грн, що знаходиться на водному об’єкті загальнодержавного значення у селі Бугас Волноваського району, у комунальну власність територіальної громади Бугаської сільської ради", - вказали у прокуратурі.

Установлено, що у 2011 році Бугаська сільська рада звернулась до бюро технічної інвентаризації з приводу реєстрації речових прав на місцеву дамбу з метою визнання її безхазяйною.

Однак, після того, як було зроблено відповідне оголошення у засобах масової інформації і зазначену нерухому річ визнано безхазяйною, орган місцевого самоврядування не звернувся із позовною заявою до суду щодо передачі її у власність громади, тож за захистом порушених інтересів держави в особі сільської ради прокуратура звернулась до суду.

Наразі, на виконання рішення суду, завдяки вжитим заходам місцевої прокуратури, безхазяйну дамбу прийнято у комунальну власність сільської ради.

Нагадаємо, на Донбасі укріпили дамбу для стримання озера хімвідходів.

Українські Національні Новини

Економіка