ukenru
bezghin-pro-zasidannia-tsk-shchodo-metro-kyieva-ranishe-kvitnia-navriad-chy-zavershytsia-rozghliad-tsykh-pytan

Безгін про засідання ТСК щодо метро Києва: раніше квітня навряд чи завершиться розгляд цих питань

 • 173123 переглядiв

Сьогодні відбулося перше засідання ТСК з питань дослідження ефективності роботи органів публічної влади Києва щодо закритих станцій «Київського метрополітену». Безгін зазначив, що на сьогоднішньому засіданні ТСК всі питання не встигли вирішити, тому буде продовження.

Ще кілька засідань ТСК знадобиться, щоб пройти кейс метрополітену. Раніше квітня навряд чи завершиться розгляд питань щодо київського метрополітену. Про це журналісту УНН повідомив нардеп, голова ТСК з питань дослідження ефективності роботи органів публічної влади Києва Віталій Безгін.

"Ми думали, розраховували, що за одне засідання дійдемо розуміння щодо закритих шести станцій. Зараз очевидно, що щонайменше кілька засідань нам знадобиться тільки, щоб пройти кейс метрополітену. Думаю, що раніше квітня ми навряд завершимо розгляд цих питань, але сподіваюсь, що це буде комплексний аналіз з комплексною ідентифікацією причин та розумінням, що робити далі, щоб система не давала збій", - розповів Безгін.

Також Безгін пояснив, як працює ТСК.

"Є напрямки діяльності. Є діяльність, яка стосується одних галузей, є - інших. Є питання містобудування, є питання інклюзії ветеранської політики. Є члени тимчасової спеціальної комісії, які закріплені за цими напрямками. Як тільки в них будуть готові кейси, що їх можна буде аналізувати та робити це в публічний спосіб, будуть наявні експертизи та всі дані, то ми їх будемо виносити. Можливо деякі засідання будуть присвячені відразу кільком паралельним темам, але зараз вже зрозуміло, що навіть 2 години засідання – це замало", - сказав Безгін.

Окрім того, він прокоментував питання Бортницької станції аерації, яка перебуває в аварійному стані. Адже ще у 2015 році Україна та Японія уклали угоду про надання кредиту близько 1 млрд доларів на реконструкцію даної станції.

"Тема Бортничів точно в пріоритеті. Історія давня, там є японські потенційні партнери, які давно готові інвестувати в це мільярди. Фактично, на нашу суб’єктивну оцінку, – це саботується з боку Київської міської влади. Там, якщо не помиляюся, 90% аварійності. З цим потрібно щось робити, адже постраждають кияни", - сказав Безгін.

Додамо

Сьогодні відбулося перше засідання ТСК з питань дослідження ефективності роботи органів публічної влади Києва щодо закритих станцій "Київського метрополітену". Безгін зазначив, що на сьогоднішньому засіданні ТСК всі питання не встигли вирішити, тому буде продовження.

"Об’єктивно ми сьогодні не вичерпали питання цього кейсу й продовжимо. Ми сформулюємо відповідні звернення на КМДА. Я думаю, це правильно", - сказав Безгін.

Кличко повідомив, коли планується завершення ремонтних  робіт "синьої гілки" метро21.03.24, 18:25 • [views_0]