ukenru
berezkin-pidkupovuye-vibortsiv-a-luchkov-nezakonno-reklamuyetsya-opora-rozpovila-pro-porushennya-na-kirovogradschini

Березкін підкуповує виборців, а Лучков - незаконно рекламується: ОПОРА розповіла про порушення на Кіровоградщині

 • 11615 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. На Кіровоградщині спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували факти, що свідчать про дочасну агітацію та ймовірний підкуп виборців, передає УНН із посиланням на повідомлення громадянської мережі.

"Основними проявами активності потенційних кандидатів та кандидатів у народні депутати була зовнішня агітація, пряма робота з виборцями, медійна активність, поширення друкованих матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що найактивнішими у дочасній агітації були чинні народні депутати Олександр Горбунов (округ №99), Станіслав Березкін (округ №100), Максим Поляков (округ №101), Олесь Довгий (округ №102).

"Вказані депутати проводили свята, концерти та інше з врученням товарів та наданням послуг", - йдеться у повідомленні.

Також спостерігачі ОПОРИ виявили розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних кандидатів у депутати Євгенія Лучкова (округ №100) та Олександра Горбунова (округ №99), Станіслава Березкіна (округ №100), Андрія Білецького (список партії ВО "Свобода").

Нагадаємо, що Березкін вперше отримав депутатський мандат у 2011 році. Тоді він пройшов у Раду за списками Блоку Юлії Тимошенко. На парламентських виборах 2012 року Березкін був обраний народним депутатом України від Партії регіонів, а на парламентських виборах 2014 року - балотувався як самовисуванець.

За останні 5 років депутатської діяльності Березкін особливо нічим добрим не прославився. Хіба тим, що пропустив більше половини засідань ВР. Зокрема, він був присутнім на 286 засіданнях з 570.

А жоден законопроект, з поданих Березкіним протягом 5 років, так і не став законом.

Більше того, Березкін є фігурантом справи про виведення 20 млн дол. з державного "Ощадбанку". Кримінальне провадження, відкрите 16 травня 2016 року, розслідує його Національне антикорупційне бюро. Серед підозрюваних у кримінальному провадженні - діти народного депутата Станіслава Березкіна - Вікторія Березкіна та Максим Березкін. Останній є колишнім співвласником агрохолдингу ПрАТ "Креатив".

Українські Національні Новини

Політика