ukenru
baiden-zapevnyv-u-zaliznii-pidtrymtsi-izrailiu-u-razi-napadu-iranu

Байден запевнив у "залізній" підтримці Ізраїлю у разі нападу Ірану

 • 21912 переглядiв

Іран погрожує серйозною відплатою Ізраїлю через ймовірний ізраїльський авіаудар, в результаті якого загинули іранські чиновники в Сирії, що змусило США підтвердити непохитну пітдтримку безпеки Ізраїлю.

Президент США Джо Байден заявив, що підтримка Сполученими Штатами Ізраїлю у разі нападу з боку Ірану буде "непохитною", передає УНН із посиланням на Bild.

За даними ВВС, Байден попередив, що іранці загрожують "серйозним нападом" на Ізраїль, який, як побоюються американські офіційні особи, може статися будь-якого дня.

Як вони вважають, Тегеран може відповісти на удар першого квітня по будівлі іранського консульства в Сирії, внаслідок якого загинули високопоставлені іранські військові.

"Вони загрожують завдати серйозного удару по Ізраїлю. Як я сказав прем'єр-міністру Нетаньяху, наша прихильність до безпеки Ізраїлю від цих загроз з боку Ірану та його сателітів є залізною. Дозвольте мені ще раз сказати: залізна. Ми маємо намір зробити все можливе, щоб захистити безпеку Ізраїлю", - заявив президент Сполучених Штатів.

У Вашингтоні зростає занепокоєння з приводу дедалі агресивнішої риторики, що використовується офіційними особами в Тегерані, які поклялися помститися за передбачуваний ізраїльський авіаудар по будівлі іранського консульства в Дамаску, в результаті якого загинули сім високопоставлених військових Корпусу вартових іранської.

Серед убитих — бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді, важлива постать у спецпідрозділі "Кудс", відділенні КВІР, що відповідає за операції за кордоном. Загинув та його заступник, генерал Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі.

Іран та Сирія звинуватили тоді у нападі Ізраїль, який утримався від коментарів.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у середу в промові, присвяченій закінченню священного для мусульман місяця Рамадан, що Ізраїль "має бути покараний і його покарають" за обстріл іранського консульства.

"Режим зла припустився помилки щодо цього, він має бути покараний і буде покараний. Консульства та посольства в будь-якій країні є територією країни, якій вони належать. Коли вони напали на наше консульство, це означає, що вони напали на нашу територію. Це загальний закон", - заявив Хаменеї.