baiden-vahaietsia-mizh-zghodoiu-ta-nepokoroiu-na-tli-zaklykiv-do-zmin-pislia-porazky-na-debatakh

Байден вагається між згодою та непокорою на тлі закликів до змін після поразки на дебатах

 • 15454 переглядiв

 В останніх бесідах із помічниками, членами сім'ї та союзниками поза межами Білого дому президент США Джо Байден вагався між прийняттям і непокорою в умовах різкої зміни його політичного становища у власній партії, після невдалого виступу на дебатах. Його сім'я наполягає на змінах у кампанії.  Про це пише NBC із посиланням на чотири джерела, передає УНН

Деталі

У деяких бесідах Байден визнавав, що наслідки його виступу на дебатах минулого тижня можуть виявитися надто серйозними, щоб їх подолати, в той час як в інших він повністю відкидав будь-які думки про те, що він може відмовитися від участі у своїй перевиборчій кампанії. 

Як зазначається, деякі члени сім'ї президента - зокрема, перша леді Джилл Байден та їхній син Хантер Байден - закликають його здійснити зміни в штаті та дедалі частіше висловлюють свою думку про стратегію його кампанії, намагаючись реанімувати її. 

Члени сім'ї Байдена  наполягають на змінах у кампанії у зв'язку з його провальними дебатами. Вони обговорювали, чи не звільнити йому старшу радницю Білого дому Аніту Данн, а також, можливо, навіть її чоловіка, Боба Бауера, який є особистим адвокатом Байдена. 

Байден зізнався, що "ледь не заснув на сцені" під час дебатів із Трампом 03.07.24, 11:57

Данн і Бауер були ранніми прихильниками кампанії Байдена 2020 року після того, як вони підтримали його кандидатуру 2016 року, від якої він у підсумку відмовився. Вони були серед низки помічників Байдена, які протягом кількох днів готували його до дебатів минулого тижня, причому Данн відігравав роль модератора, а Бауер - колишнього президента Дональда Трампа в жартівливих дебатах. 

Втім керівник апарату Білого дому Джефф Зіентс заперечує, що обговорювалося питання про зміщення Данна або Бауера.

Один із помічників повідомив, що Байден сказав радникам, що не звинувачує команду, яка готувала його до дебатів, за його виступ.

Як зазначається, члени сім'ї Байдена відкидають будь-які пропозиції щодо того, щоб він вибув із перегонів. Байден теж не схильний виходити з перегонів, що він підкреслював під час публічних виступів.

Доповнення 

Як писало Reuters, президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентських перегонах 2024 року під час розмов зі співробітниками передвиборчого штабу та зустрічей із законодавцями-демократами та губернаторами в середу, на тлі того, як прагнув позбутися закликів до нього вийти з президентських перегонів після хиткого виступу на дебатах минулого тижня. 

Якщо у Трампа є план припинення війни, "він повинен сказати нам сьогодні" - Зеленський03.07.24, 14:51

Популярні

Новини по темі