ukenru
ataka-rf-na-kharkiv-shcho-vidomo-pro-postrazhdalykh-ta-zahybloho

Атака рф на Харків: що відомо про постраждалих та загиблого

 • 38016 переглядiв

У Харкові російський ракетний удар призвів до 19 постраждалих, у тому числі 3 дітей, 13 з яких були госпіталізовані, а 59-річний чоловік загинув.

Внаслідок рф по Харкову кількість поранених становить 19 осіб, з яких - 13 госпіталізовано. На жаль, загинув 59-річний чоловік. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

"На місці влучань так само працюють підрозділи ДСНС, щоб усунути наслідки, аварійність, оскільки це була житлова інфраструктура. Це був керований снаряд. Це новий тип боєприпасу, якого Харківщина до цього моменту не знала. Ми вже розуміємо, що він здолав відстань від моменту пуску до влучення близько 70-80 км. Наразі нами зафіксовано 19 постраждалих. 13 людей ми госпіталізували, з них - 3 дітей", - сказав Синєгубов.

Він зазначив, що важких поранених немає, але, на жаль, загинув чоловік 59 років.

За його словами, наймолодшому хлопчику всього лише 3 місяці, одній дівчині майже 2 роки, ще одній дівчинці 9, а найстарший з них — підліток 13 років. Діти з травмами середнього ступеня, їм надали допомогу в лікарні та вже виписали.

"Жінки переважно середнього та старшого віку — від 21 до 92. Зазнали травм легкого та середнього ступеня. Із них п'ять отримали меддопомогу на місці без подальшої госпіталізації", - додав Синєгубов.

Також наразі йде аналіз руйнувань, проводиться опитування людей. Всім запропоновано відселення.

Очільник ОВА також розповів про ситуацію з електропостачанням у місті.

"Вночі обмежень практично немає по житловому сектору, однак вдень нам не вистачає електроенергії, не вистачає потужностей, щоб ми прийняли із сусідніх областей тощо, тому ми вимушені застосовувати графіки відключень. Їх у нас два типи: стабілізаційний, так би мовити, плановий, другий – аварійний. Є процес відновлення, є процес розбору завалів", - сказав він.

Нагадаємо

Сьогодні армія рф вперше з 2022 року вдарила по Харкову авіаційними бомбами. Зафіксовано два влучання – у загальноосвітню школу та посеред житлових будинків.