analityky-isw-proanalizuvaly-zaiavy-putina-pro-tsili-rf-u-viini-proty-ukrainy

Аналітики ISW проаналізували заяви путіна про цілі рф у війні проти України

 • 108324 переглядiв

Аналітики ISW проаналізували заяви президента росії володимира путіна про цілі рф у війні під час його пресконференції.

Інститут вивчення війни проаналізував заяви президента росії володимира путіна про цілі рф з денацифікації, демілітаризації та нейтрального статусу України під час його пресконференції 14 грудня, повідомляє УНН

Деталі 

Як зазначається, путін використав пресконференцію для обговорення своїх цілей в Україні, конкретної оперативно-тактичної ситуації на фронті та конкретних проблем російських військовослужбовців і добровольців у набагато публічнішій і тривалішій формі, ніж у своїх попередніх заявах про війну. 

Готовність путіна присвятити значну частину заходу війні в Україні свідчить про зростання впевненості в його здатності виступати перед російською громадськістю з цього питання, що може свідчити про його особисту впевненість у перспективах росії в Україні після відносно успішних оборонних операцій у західній частині Запорізької області та передбачуваних коливань підтримки України з боку Заходу

- заявили аналітики.

Багато із заяв путіна 14 грудня схожі на шаблонні твердження про війну росії в Україні. 

путін повторив свої максималістські цілі російської війни в Україні - денацифікація, демілітаризація та нейтральний статус України. 

Однак, як зазначає ISW, путін не описав, які зміни в українських збройних силах означатимуть "демілітаризацію", хоча мета росії майже напевно полягає в тому, щоб позбавити Україну засобів самооборони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін назвав війну в Україні "громадянською"

Як відзначають аналітики, російські заклики до українського "нейтралітету" є частиною списку ширших цілей росії за межами України, які включають в себе постійний мораторій на розширення НАТО, заборону на розміщення західної ударної зброї поблизу росії і фактичне виведення сил НАТО на позиції 1997 року.

путін укотре висловив своє небажання вступати в переговори з Україною і заявив, що мир буде тільки тоді, коли росія досягне своїх максималістських цілей.

ISW продовжує вважати, що максималістські цілі путіна рівносильні повній капітуляції України і Заходу. 

Ці максималістські цілі також не виключають анексії  росією окупованих українських територій або додаткових територіальних захоплень. кремль, схоже, повертається до експансіоністської риторики, яка востаннє звучала перед повномасштабним вторгненням, про "розділену Україну", яка відкидає ключові компоненти українського суверенітету й територіальної цілісності та включає заявлений намір окупувати й анексувати додаткові українські території

 - вказали в ISW. 

Нагадаємо

російський диктатор володимир путін заявив, що мир в Україні настане, коли росіяни достигнуть своїх цілей в так званій "спеціальної військової операції", а також наголосив, що цілі рф не змінилися.

Доповнення

Президент рф володимир путін на пресконференції 14 грудня продовжив просувати наративи про "братні народи" і те, що в Україні зараз йде "громадянська війна".

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Укренерго" отримала статус повноправного члена ENTSO-E

     • 34354 переглядiв