amerykanski-rakety-v-nimechchyni-ye-nadiinym-zasobom-strymuvannia-berbok

Американські ракети в Німеччині є надійним засобом стримування - Бербок

 • 21628 переглядiв

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок підтримала розміщення американських ракет великої дальності в країні як засіб стримування росії. США планують розгорнути гіперзвукову зброю в Німеччині з 2026 року.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що розміщення американських ракет великої дальності в Німеччині є надійним засобом стримування на тлі загрози, яку росія становить для європейської безпеки. Про це Бербок написала у статті для німецького тижневика Bild am Sonntag, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Як пише видання, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок захистила угоду з Вашингтоном про розміщення американських ракет великої дальності в Німеччині, посилаючись на загрозу, яку росія становить для європейської безпеки.

Робити зовнішню політику сьогодні означає визнати, що принцип надії не захистить нас від росії, путіна. Що захищає нас зараз, так це те, що ми інвестуємо в нашу власну безпеку і силу - в ЄС, в НАТО і в Німеччині. І це включає рішення розгорнути американські системи озброєнь великої дальності

- зазначила Бербок.

Вона також зазначила, що Німеччині потрібен надійний стримуючий фактор проти росії, який також захищає поляків, балтійців і фінів - партнерів, які мають прямий кордон з росією і на досвіді того, як вона використовує гібридні заходи на кордоні в останні місяці.

Нагадаємо

У 2026 році Вашингтон почне розгортання в Німеччині далекобійної зброї. Йдеться зокрема про гіперзвукову зброю.

Білий дім може дозволити розгортання американських військових підрядників в Україні – CNN26.06.24, 04:45

Популярні

Новини по темі

На війні загинув ексдепутат Чернівецької міської ради

 • 30741 переглядiв