aktsii-alphabet-vpaly-cherez-zmishani-rezultaty-prybutku-ale-goldman-bachyt-25percent-zrostannia-za-rakhunok-rozvytku-shi

Акції Alphabet впали через змішані результати прибутку, але Goldman бачить 25% зростання за рахунок розвитку ШІ

 • 18086 переглядiв

Акції Alphabet знизились на 5% після публікації фінансових результатів за II квартал. Незважаючи на падіння, Goldman Sachs зберігає оптимізм щодо можливостей компанії у сфері штучного інтелекту.

Акції Alphabet, до якої входить Google, впали в середу, на тлі того, як інвестори переварювали результати за другий квартал, які перевершили оцінки прибутку, але не виправдали себе в інших ключових сферах, повідомляє Bussines Insider, пише УНН.

Деталі

Неоднозначні результати, як вказано, призвели до падіння акцій на 5% на денних торгах у середу, але аналітики Goldman Sachs кажуть, що вони зберігають оптимізм щодо можливостей компанії у сфері штучного інтелекту.

У минулому кварталі прибуток компанії на акцію становив $1,89 проти оцінки $1,85. Тим не менш, доходи від реклами на YouTube виявилися нижчими, ніж очікували на Волл-стріт, і становили $8,66 млрд проти оцінок у $8,95 млрд. Капітальні витрати за квартал також виявилися вищими за очікування і сягнули $13,2 млрд.

Goldman Sachs був оптимістичний у своєму аналізі, підвищивши цільову ціну Alphabet з $211 до $217 після того, як компанія опублікувала звіт про прибутки та збитки. Це на 25% більше, ніж ціна в середу вдень у 172,80 долара.

Goldman каже, що його оптимізм багато в чому обумовлений можливостями Alphabet у сфері штучного інтелекту.

"Хоча ми не можемо спростувати суперечки інвесторів, що продовжуються, про майбутнє пошуку, ми, як і раніше, вважаємо, що Alphabet позиціонується як перша компанія в галузі штучного інтелекту", - зазначили аналітики, додавши, що у компанії є існуючі додатки, у які вона може додатково інтегрувати свої інструменти штучного інтелекту.

Керівники компанії у вівторок, як вказано, наголосили, що амбіції технологічного гіганта в галузі штучного інтелекту принесуть довгострокову віддачу.

"Я думаю, що згодом це стане важливим чинником", - сказав генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї щодо інтеграції ШІ до свого хмарного підрозділу.

Пічаї також повідомив, що в компанії "понад 2 мільйони розробників граються із цими речами".

Аналітики Goldman не орієнтуються на потенційно тривалий графік отримання прибутків від штучного інтелекту, але кажуть, що вони очікують, що інвестори продовжать концентруватися на майбутньому пошуку, результатах операційної рентабельності та довгострокових інвестиціях у центри обробки даних та технічну інфраструктуру для стимулювання ШІ, зазначає видання.

Microsoft рятує фондовий ринок від краху за допомогою штучного інтелекту26.04.24, 19:07

Юлія Шрамко

Економіка

Популярні

Новини по темі

лукашенко прибув до росії для переговорів із путіним

 • 14790 переглядiв

ЄС формує нову команду комісарів: хто увійде до складу

 • 101518 переглядiв