ukenru
adekvatna-zarplata-uryadovtsya-30-50-tis-grn-korniyenko

Адекватна зарплата урядовця 30-50 тис. грн - Корнієнко

 • 18681 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Заробітна плата в урядовців обсягом 30-50 тисяч гривень - адекватна. Разом же з премією - у розмірі одного окладу - може бути близько 60 тисяч. Про це заявив у кулуарах Ради перший заступник голови фракції "Слуга народу" у парламенті Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

"Ми ще під час передвиборчої кампанії казали, що зарплати чиновникам, особливо виконавчої влади, у народних депутатів вони не такі великі. У виконавчій владі мають бути пов’язані з тим результатом, який генерує дана конкретна посада, даний конкретний чиновник", - зазначив Корнієнко.

Він також дав оцінку висловлюванням міністра Кабміну Дмитра Дубілета про прив’язку зарплати до ВВП.

"Це теж треба обговорювати, в принципі, ми маємо прив’язуватися не до ВВП, а до змін ВВП, все ж таки. Тому що ми просто прив’яжемося до росту, то ми розуміємо, що економічний ріст буває багато в чому обумовлений зовнішніми факторами, ситуацією на зовнішніх ринках, наприклад. Але, якщо ми говоримо про приріст, то це вже робота уряду… Якщо у людей з’являться гроші, і вони не будуть опікуватися, як за 2 тис. гривень прожити опалювальний сезон, то тоді можна говорити про підвищення зарплат чиновникам", - вважає Корнієнко.

Він додав, що заробітна плата у депутатів менша, ніж у урядовців.

"Та позиція, вчора озвучена щодо того, що в 3-5 разів більше середньої заробітної плати по країни, це теж нормальна позиція. У нас середня заробітна платна близько 10-11 тис. гривень. Тому зарплата урядовця 30-50 тис. гривень - це адекватна зарплата. Премія в розмірі одного окладу, разом це може бути 60 тис., але не більше 100 тис. грн. У депутатів зарплата до 40 тис. гривень, у депутатів, в яких є наукові звання, у них трохи більше, у нас, у рядових депутатів, - трохи менше, у голови комітету більше…", - зазначив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про впорядкування виплат зарплат керівникам міністерств. 

Як раніше повідомляв УНН, Гончарук запропонував Зеленському прив’язати оплату праці урядовців до середньої зарплати в країні. 

Українські Національні Новини

Політика