74-richnoho-ispantsia-zasudzheno-do-18-rokiv-za-rozsylku-vybukhivky-zokrema-do-posolstva-ukrainy-v-madrydi

74-річного іспанця засуджено до 18 років за розсилку вибухівки, зокрема до посольства України в Мадриді

 • 11164 переглядiв

В Іспанії пенсіонера засудили до 18 років ув'язнення за надсилання посилок з вибухівкою до урядових і дипломатичних установ. Серед цілей були прем'єр-міністр та міністр оборони Іспанії, посольства України та США в Мадриді, військово-повітряна база та виробник зброї.

В Іспанії засудили 74-річного чоловіка до 18 років ув’язнення за висилання 6 посилок з саморобною вибухівкою до урядових і дипломатичних установ, одним з яких було посольство України в Мадриді. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі 

У вівторок Високий суд Іспанії засудив 74-річного пенсіонера Помпейо Гонсалеса Паскуаля до 18 років ув’язнення за злочин пов’язаний з тероризмом. Суд визнав його винним у надсиланні кількох вибухових посилок у 2022 році, націлених на урядові та дипломатичні установи.

Згідно з обвинувальним актом, Гонсалес Паскуаль був заарештований у січні 2023 року після того, як у кінці 2022 року надіслав шість посилок із саморобною вибухівкою. Мішенями його атаки стали прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, міністр оборони Маргарита Роблес, посольства України та США в Мадриді, а також військово-повітряна база та виробник зброї.

В Іспанії заарештували хакерів за атаки проти країн НАТО21.07.24, 00:56

Популярні

Новини по темі

Окупанти 25 разів обстріляли Сумщину: 85 вибухів за день

 • 74068 переглядiв