44-krainy-skhvalyly-plan-borotby-proty-rosiiskoho-tinovoho-naftovoho-flotu-premier-brytanii

44 країни схвалили план боротьби проти російського тіньового нафтового флоту - прем'єр Британії

 • 14138 переглядiв

44 європейські держави схвалили план боротьби з російським тіньовим флотом нафтових танкерів. Велика Британія ввела санкції проти 11 танкерів, які використовуються для перевезення російської нафти в обхід санкцій.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив про початок боротьби з так званим "тіньовим флотом" російських нафтових танкерів, що використовуються для обходу міжнародних санкцій. За його словами, 44 європейські держави схвалили цей план на засіданні Європейського політичного співтовариства, яке напередодні відбулося у Великій Британії. Про це УНН повідомляє із посиланням на Bloomberg.

Деталі

У заяві Даунінг-стріт, опублікованій у четвер, йдеться, що  спільний "заклик до дії", спрямований на знищення флоту з приблизно 600 суден. На думку західних країн саме така кількість кораблів використовується москвою для транспортування приблизно 1,7 мільйона барелів нафти на день.

Уряд Великої Британії також оголосив про введення санкцій щодо 11 танкерів, які, на його думку, використовуються для перевезення російської нафти.

"Разом із нашими європейськими партнерами ми дали чіткий сигнал тим, хто підтримує спроби путіна обійти санкції: ми не дозволимо тіньовому флоту росії та брудним грошам, які він генерує, вільно текти через європейські води й наражати на ризик нашу безпеку", - заявив Стармер.

росія вигадала нову схему обходу санкцій для торгівлі нафтою - Єрмак 19.07.24, 13:36

У заяві Великої Британії йдеться, що  флот нафтових танкерів використовується для фінансування російської військової машини в Україні. Деякі з суден, як зазначається, також слугують російськими станціями прослуховування і перевозять зброю в росію.

Доповнення

Видання повідомляє, що 8 з 11 танкерів, які потрапили під санкції Британії, належать російському державному танкерному бізнесу ПАТ "Совкомфлот", а три інших – "мають ознаки суден тіньового флоту".

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан пообіцяв продовжити "мирну місію" попри критику ЄС

     • 27942 переглядiв

    ЗСУ збили ще один російський Су-25 на Донеччині

     • 20859 переглядiв

    У Херсоні затримали колаборанта, який працював на сальдо

     • 19315 переглядiв