22-serpnia-mizhnarodnyi-den-folkloru-den-vidnesit-svoiu-kishku-do-veterynara

22 серпня: Міжнародний день фольклору, День "Віднесіть свою кішку до ветеринара"

 • 80345 переглядiв

22 серпня 1960 року у столиці Аргентини Буенос-Айресі відбувся перший Світовий фольклорний конгрес, у якому взяли участь представники 30 країн. Термін "фольклор" вперше вжив британський археолог Вільям Торнс у 1846 році, опублікувавши 22 серпня статтю в одному з наукових журналів.

Сьогодні, 22 серпня, у багатьох країнах світу любителі народних традицій та етнографії можуть долучитися до заходів з нагоди Міжнародного дня фольклору, пише УНН.

Саме 22 серпня 1960 року у столиці Аргентини Буенос-Айресі відбувся перший Світовий фольклорний конгрес, у якому взяли участь представники 30 країн

Термін "фольклор" вперше вжив британський археолог Вільям Торнс у 1846 році, опублікувавши 22 серпня статтю в одному з наукових журналів.  

Фольклор - це важливий елемент культурно-історичної спадщини будь-якого з народів світу. А Міжнародний день фольклору день слугує засобом підвищення обізнаності про фольклорні традиції різних країн.

Ще 22 серпня –  це День "Віднесіть свою кішку до ветеринара". Подія була започаткована у США  та набула популярності у багатьох країнах світу.

За статистикою, 38% людей, які тримають котів, відчувають стрес, просто думаючи про відвідування ветеринара, тому досить часто постійно відкладають цей візит.

Тож, основна мета сьогоднішньої події - нагадати власникам кішок про необхідність профілактичного огляду своїх домашніх улюбленців.

Також сьогодні відзначається Всесвітній день рослинного молока, мета якого - продемонструвати людям переваги рослинного молока над тваринним.

За статистикою, близько 65% населення нашої планети має вроджену непереносимість лактози. Вживання звичайного молока може викликати у таких людей хвороби шлунково-кишкового тракту, ломоту у суглобах і навіть депресію.

Рослинне молоко виготовляється з сої, коноплі, вівса, кеш’ю та інших культур, і не містить лактози. Воно більш насичене вітамінами та мінералами, а за смаком навіть переважає тваринне молоко.

Ще одне сьогоднішнє гастрономічне свято - День рису джолоф.

Джолоф - це страва з рису, томатів, перцю та цибулі, яку подають з м’ясом або рибою. Джолоф є фактично національною стравою у країнах Західної Африки. При чому, у кожній з країн господині мають свої секрети приготування.

Відзначення Всесвітнього дня рису джолоф є свідченням культурної значущості страви та її об’єднуючої сили серед різних африканських народів. У країнах Західної Африки навіть організовують кулінарні змагання з приготування найкращого рису джолоф.

В Україні з 1996 року вшановують пам’ять правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

За роки незалежності і до початку повномасштабної російської агресії в Україні під час виконання службових обов’язків загинув 1671 співробітник органів внутрішніх справ.

З 24 лютого 2022 року, за неофіційними даними внаслідок бойових дій, обстрілів та ракетних ударів загинуло більше 60 правоохоронців.

За ініціативи Організації Об’єднаних Націй 22 серпня проводяться заходи з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань.

Подія започаткована, щоб привернути увагу суспільства до осіб, які потерпають від знущань та несправедливості через свої релігійні переконання та продовжити пошук ефективних засобів протидії насильству на релігійному ґрунті.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святих мучеників Агатоніка, Северіяна та інших.

Агатонік був проповідником у Нікодимії та багатьох людей навернув у віру в Ісуса Христа. Під час посилення гонінь на християн Агатоніка та його учнів Северіяна, Зотика, Феопрепія, Акиндина та багатьох інших схопили, дового та жорстоко катували, а потім стратили.

Іменини 22 серпня святкують Антон, Сергій, Федір, Василь, Макар.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Дія.Підпис: як з першого разу успішно пройти перевірку

     • 19330 переглядiв