12-bereznia-den-ananasa-vsesvitnii-den-borotby-z-kibertsenzuroiu

12 березня: День ананаса, Всесвітній день боротьби з кіберцензурою

 • 28962 переглядiв

Сьогодні, 12 березня, любителі фруктів у багатьох країнах світу можуть долучитися до святкування Дня ананаса. Подія була започаткована у 1970 році, коли селекціонери виведи новий екстрасолодкий сорт ананаса «Den Monte Cold».

Сьогодні, 12 березня, любителі фруктів у багатьох країнах світу можуть долучитися до святкування Дня ананаса, пише УНН.

Подія була започаткована у 1970 році, коли селекціонери виведи новий екстрасолодкий сорт ананаса "Den Monte Cold". Він відрізняється від інших своїм незвичайним смаком та вишуканим золотистим м’якушем, а вітаміну С у ньому в кілька разів більше, ніж у звичайних ананасах.

Вперше ананаси до Європи наприкінці ХVІ століття привіз Христофор Колумб. За деякий час плоди почали вирощувати на плантаціях Індії та африканських колоній.

В європейських країнах ці плоди швидко знайшли своїх поціновувачів. Ось тільки існувала одна проблема – доставка. Вона була дорогою та довготривалою, за час подорожі половину фруктів приходилося викидати через те, що вони псувалися.

У середині ХVІІ столітті у Великій Британії створили першу оранжерею для вирощування ананасів.  

Попри те, що плоди почали вирощувати в Європі, дешевшими та доступнішими вони від цього не стали. На їх вирощування потрібно було не менше двох років, а утримання самої теплиці було невиправдано дорогим. З цієї причини ананаси завжди були уособленням розкоші та великого багатства.

У ХІХ столітті ананаси у промислових масштабах на експорт намагалися вирощувати навіть на території сучасної України.

З 2008 року 12 березня у багатьох світу відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з кіберцензурою. Подія була започаткована за ініціативи міжнародних організацій "Репортери без кордонів" і Amnesty International.

Для сучасної України подія дещо суперечлива. З одного боку, її ініціатори переслідують благородну мету протистояння цензурі з боку лади в інтернеті. З іншого – в умовах повномасштабного російського вторгнення та гібридної інформаційної війни з боку рф з’явилося чимало інформаційних ресурсів, які ведуть відверту антиукраїнську діяльність.

Любителі флори сьогодні можуть долучитися до Дня посадки квітів. Подія була започаткована у США, але досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу.

Середина березня означає, що незабаром прийде справжня весна, тому саме цей період буде найсприятливішим для посадки рослин.

Сьогоднішня подія – це чудова нагода для квіткарів з багатьох країн світу для обміну досвідом та приємного спілкування з однодумцями.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті преподобного Феофана Сповідника, який жив у VІІІ-ІХ століттях.

Феофан народився у заможній родині, але з юних років вирішив присвятити своє життя служінню Господу та прийняв чернечий постриг. Феофан був проповідником а богословом. Заснував декілька монастирів. Критикував імператора Константинополя, який підтримував іконоборців. За це був відправлений у заслання, де і помер.

Іменини 12 березня святкують Феофан, Семен, Григорій.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ доставила допомогу лікарні Аль-Шифа в Газі

     • 32198 переглядiв

    Рівненські сапери знешкодили 7 фугасних авіаційних бомб

     • 28352 переглядiв