10-ti-rokovyny-katastrofy-reisu-mh17-operatsiia-rf-iz-dezinformatsii-ne-vidverne-vid-faktiv-vstanovlenykh-sudom-yes

10-ті роковини катастрофи рейсу MH17: операція рф із дезінформації не відверне від фактів, встановлених судом - ЄС

 • 47221 переглядiв

Європейський союз заявив, що докази неспростовно доводять, що ракетний комплекс, використаний для збиття рейсу MH17, належав російським збройним силам, і ніяка дезінформація не зможе відволікти увагу від цих фактів, встановлених судом.

Сьогодні виповнюється рівно десять років з моменту катастрофи літака Малайзійських авіаліній MH17. Євросоюз опублікував заяву, в якій закликав рф взяти відповідальність і співпрацювати у відправленні правосуддя.

Пише УНН з посиланням на The European Council.

З нагоди 10-ї річниці від дня катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines, у Європейському союзі нагадали про докази, представлені в Окружному суді Нідерландів, які були передані до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

(Факти) переконливо доводять, що зенітно-ракетний комплекс БУК, використаний для збиття рейсу MH17, поза всяким сумнівом, належав збройним силам Російської Федерації. Жодна російська дезінформаційна операція не зможе відвернути увагу від цих основних фактів, встановлених судом.

 - йдеться в заяві Високого представника від імені Європейського Союзу.

У заяві йдеться про таке:

Україна: Заява Високого представника від імені Європейського союзу з нагоди 10-ї річниці з дня катастрофи рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

17 липня ми вшановуємо пам'ять 298 невинних людей, зокрема 80 дітей, 17 національностей, які загинули внаслідок катастрофи рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines десять років тому. Десятирічна пам'ять пов'язана з болісними спогадами. Ми висловлюємо найглибші співчуття рідним і близьким загиблих.

Європейський союз знову заявляє про свою повну підтримку всіх зусиль зі встановлення істини, справедливості та підзвітності відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2166. 

17 листопада 2022 року окружний суд Гааги засудив трьох осіб до довічного ув'язнення за їхню роль у збитті рейсу MH17. Європейський союз наголошує, що докази, представлені Спільною слідчою групою під час розгляду в Окружному суді Нідерландів, а також передані до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), переконливо доводять, що зенітно-ракетний комплекс БУК, використаний для збиття рейсу MH17, поза всяким сумнівом, належав збройним силам Російської Федерації. Жодна російська дезінформаційна операція не зможе відвернути увагу від цих основних фактів, встановлених судом.

Європейський Союз повторює свій заклик до Російської Федерації взяти на себе відповідальність за цю трагедію і повністю співпрацювати у відправленні правосуддя.

Європейський Союз бере до відома розгляди, ініційовані Нідерландами проти Російської Федерації в ЄСПЛ, а також розгляди, ініційовані Австралією та Нідерландами в Раді ІКАО, які є важливими кроками на шляху до досягнення істини, справедливості та відповідальності.

Нагадаємо

17 липня 2014 року в небі над Донбасом, де на той момент уже точилися бойові дії між сепаратистами, яких підтримує рф, і захисниками України, ракета влучила в "Боїнг", що прямував рейсом MH17. Ніхто з 298 осіб на борту не вижив. У листопаді 2022 року суд у Гаазі засудив громадян РФ Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського, а також громадянина України Леоніда Харченка - до довічного ув'язнення за їхню роль у катастрофі малайзійського Boeing 777.

Згідно із заявою глави європейської дипломатії Жозепа Борреля, представлені під час розгляду докази "абсолютно ясно показують, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", використаний для збиття рейсу MH17, поза всяким сумнівом, належав збройним силам Російської Федерації".

Доповнення

Сьогодні біля пам'ятника у Війфхюйзені (Нідерланди) вшанують пам'ять про катастрофу MH17. Під час церемонії буде оголошено двохвилинну хвилину мовчання в пам'ять про загиблих.

За погодженням з організацією Stichting Nabestaanden MH17 було ухвалено рішення тимчасово припинити повітряний рух на прилеглому Польдербаані аеропорту Схіпхол з 15:00 до 15:45, щоб забезпечити проведення пам'ятної церемонії, пише 112nieuws.

На церемонії присутні король Віллем-Олександр і прем'єр-міністр Дік Схуф, прем'єр-міністр виступить із промовою.

Требуют расследовать преступления в Украине: Фонд Джорджа и Амаль Клуни подал в суд на военных рф01.07.2024, 16:28

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі