ukenru
zustrich-baydena-i-putina-syurpriz-dlya-ukrayini-yevrodeputat-amerikanskiy-prezident-vede-podviynu-gru

Зустріч Байдена і Путіна - сюрприз для України. Євродепутат: "Американський президент веде подвійну гру"

 • 55871 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У Женеві 16 червня відбудеться зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Джо Байдена. Байден вже заявив, що після переговорів з Путіним до преси вийде один. Депутат Європарламенту від німецької партії "Зелені" Сергій Лагодинський розповів УНН, що великих результатів від цієї зустрічі України чекати не варто.

Цитата:

"Настільки все непередбачувано для людини, яка не сидить в раді безпеки в Білому домі, що важко навіть припустити. З огляду на те, що Путін почав закручувати внутрішньополітичні гайки прямо перед зустріччю з Байденом, думаю, його позиція буде самовпевнена і жорстка. Тому не знаю, як такий настрій можна направити в мирне русло для вирішення східних питань України. Залишається тільки чекати", - розповів він.

Деталі

За словами євродепутата, щодо зовнішньополітичної позиції американського президента зрозуміло тільки те, що стосується співпраці з європейськими партнерами.

"Це дуже важливо, тому що нам нічого не давала незграбна і груба прямота Трампа, було незрозуміло, що після цього робити, і хто буде розрулювати наслідки. Думаю, ми можемо скласти повноцінну позицію про Байдена після зустрічі з Путіним. Цю зустріч усі чекають особливо. Але ще раз повторюся, що мені незрозуміло, який може бути конструктив, якщо один президент називає іншого президента вбивцею, а потім вони зустрічаються і вирішують глобальні завдання і про щось домовляються. Тому що з вбивцями не домовляються, в іншому випадку потрібно було уникнути таких висловлювань. Ще раз, я таку тактику не зовсім розумію, але може ми, потім, у перспективі побачимо, що це був правильний хід, і він спрацював", - розповів він.

Контекст

Нагадаємо, Байден зустрінеться з Путіним 16 червня в Женеві на саміті, на якому будуть обговорюватися стратегічні питання ядерного озброєння і відносини між Москвою і Заходом, що погіршуються. Байден збирається обговорити майбутню зустріч з російським президентом Володимиром Путіним на саміті НАТО "за закритими дверима", сказав помічник президента Сполучених Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван.

Детальніше про європейське турне Джо Байдена, перспективи членства України в ЄС і НАТО, читайте в інтерв'ю: Євродепутат: "Україна повинна нагадувати про свої інтереси". Лагодинський про візит Байдена, майбутнє Європи і перспективи України

Українські Національні Новини

Політика