zsu-zupynyly-12-sprob-voroha-prorvaty-oboronu-bilia-chasovoho-yaru-na-kharkivshchyni-boi-tochylys-v-raionakh-tykhoho-ta-vovchanska

ЗСУ зупинили 12 спроб ворога прорвати оборону біля Часового Яру, на Харківщині бої точились в районах Тихого та Вовчанська

 • 23169 переглядiв

На фронті відбулось 144 бойові зіткнення. ЗСУ відбили 48 атак на Покровському напрямку та зупинили 12 спроб прориву біля Часового Яру. На Харківщині бої точились в районах Тихого та Вовчанська.

На фронті протягом минулої доби відбулось 144 бойові зіткнення. На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 48 атак. Також зупинено 12 спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру. На Харківському напрямку бої точились в районах населених пунктів Тихе та Вовчанськ. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 8:00 31 липня, передає УНН

Деталі

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, а також 85 авіаударів, зокрема скинув 141 КАБ. Крім цього, здійснив 4352 обстріли, з них 90 - із реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали сім ударів по районах зосередження особового складу противника, також уразили засіб ППО, три склади боєприпасів та склад матеріально-технічних засобів ворога.

За даними Генштабу, ситуація за напрямками наступна: 

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися зокрема в районах населених пунктів Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала сім. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Піщаного та Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 18 атак противника в районах Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати оборону наших захисників в районі Часового Яру Донецької області.

Ворог 23 рази намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне. 

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 48 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Парасковіївка, де ворог 16 разів намагався прорвати українські оборонні позиції.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять безуспішних спроб прорвати оборону наших військ у напрямку Степової Новосілки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень в районі Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, зокрема і в глибокому тилу", - запевнили у Генштабі. 

Ще плюс 1060 окупантів і 9 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога31.07.24, 07:48

Популярні

Новини по темі