zrostannia-ekonomiky-nimechchyny-spovilnylosia-do-istorychnoho-minimumu-zmi

Зростання економіки Німеччини сповільнилося до історичного мінімуму - ЗМІ

 • 16683 переглядiв

Зростання економіки ФРН сповільнилося до історичного мінімуму. Експерт вважає головною проблемою політику боргового гальма та пропонує реформувати систему соціальної допомоги.

Зростання економіки Німеччини сповільнилося до історичного мінімуму, пише економічний оглядач BILD Нільс Хайстерхаген, передає УНН.

Деталі

За його даними, з 2019 року економіка ФРН зростає так повільно, як ніколи за історію країни, тобто з 1949 року. Реальна заробітна плата, як вказано, зараз нижча, ніж у 2018 році.

BILD звернувся за коментарем до Берта Рюрупа, ексголови Ради економічних експертів при уряді ФРН. Той вважає головною проблемою політику боргового гальма, яка забороняє брати кредити для поповнення бюджету.

"Перше, що необхідно, - це реформа боргового гальма, щоб швидко оновити та модернізувати інфраструктуру, яка багато в чому занепала. Також було б розумно бути відкритішими до технологій, коли справа стосується правильного енергетичного переходу", - сказав Рюруп.

Він вважає за необхідне змінити і систему виділення кожному безробітному цивільної допомоги (Bürgergeld). Нині вона становить 563 євро на місяць. Декому, як зазначає видання, вигідніше отримувати допомогу та підробляти у тіньовій зайнятості, ніж ходити на постійну роботу. "Цивільна допомога - це не безумовний базовий дохід, а соціальна допомога, яка, за задумом, має бути націлена на повернення до регулярних трудових відносин", - вказав Рюруп.

Німеччина планує скоротити військову допомогу Україні у бюджеті на 2025 рік - Reuters17.07.24, 10:59

Популярні

Новини по темі

Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

 • 29922 переглядiв