znyzhennia-pryzovnoho-viku-do-25-rokiv-dopomozhe-zsu-ale-zakhidna-viiskova-dopomoha-bude-vyrishalnoiu-isw

Зниження призовного віку до 25 років допоможе ЗСУ, але західна військова допомога буде вирішальною - ISW

 • 79149 переглядiв

Зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років підтримає здатність України відновити існуючі військові підрозділи, але військова допомога Заходу залишається вирішальною для підвищення боєздатності української армії, йдеться в новому звіті Американського інституту вивчення війни (ISW).

Зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років підтримає спроможність українських військових відновлювати наявні підрозділи. Однак західна військова допомога є вирішальним фактором для спроможності українського війська посилити свою бойову міць. Про це йдеться в черговому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

ISW у своєму звіті зазначає, що зниження мобілізаційного віку - один із багатьох заходів, які Україна розглядає в межах зусиль зі створення стійкого військового кадрового апарату.  

Як вважають аналітики, зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років підтримає спроможність українських військових відновлювати й реконструювати наявні підрозділи та створювати нові. Однак Україні необхідно буде оснастити зброєю всіх новоприбулих мобілізованих військовослужбовців, а тривалі дебати США щодо військової допомоги Києву й затримки у наданні західної допомоги можуть вплинути на швидкість, з якою Україна зможе відновити ослаблені та сформувати нові підрозділи. 

За оцінками ISW, матеріальні засоби, надані Заходом, як і раніше, є найвирішальнішим фактором для спроможності українських військових відновити і посилити свою бойову міць

- йдеться у звіті.

Нагадаємо 

2 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зниження мобілізаційного віку військовослужбовців з 27 до 25 років. Верховна Рада схвалила закон у травні 2023 р., а чинності він набуде 3 квітня 2024 року. 

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 3 квітня: долар продовжує ріст

 • 69909 переглядiв