znesennia-sadyby-zelenskykh-pravookhorontsi-kyieva-provodiat-slidchi-dii

Знесення садиби Зеленських: правоохоронці Києва проводять слідчі дії

 • 18656 переглядiв

Поліція проводить обшуки у власників та будівельної компанії щодо незаконного знесення садиби Зеленських у Києві. Кримінальне провадження відкрито за трьома статтями, включаючи знищення об'єктів культурної спадщини.

Столичні правоохоронці проводять слідчі дії у кримінальному проваджені, розпочатому за фактом незаконного знесення садиби Зеленських. Про це повідомляє поліція Києва, пише УНН.

Наразі працівники поліції проводять обшуки у власників будинку та в будівельній компанії, яка безпосередньо здійснювала демонтаж будівлі,

йдеться у повідомленні.

Деталі

У поліції нагадали, що повідомлення про знесення будинку, який знаходиться в межах Історичного ареалу міста надійшло до поліції у п’ятницю, 19 липня. Зловмисники, не маючи будь-яких відповідних дозволів, за допомогою важкої будівельної техніки зруйнували будинок, на який судом було накладено арешт.

Зазначається, що поліція та прокуратура тричі зверталися до суду щодо накладення арешту на земельну ділянку та будівлю за вказаною адресою. Втім, за клопотанням адвокатів власників будинку, суд його скасовував. Востаннє, 18 січня та 19 лютого за ініціативи поліції та прокуратури на земельну ділянку та будинок було накладено новий арешт із забороною здійснення будь-яких дій.

Кримінальне провадження здійснюється за трьома статтями Кримінального кодексу України - за фактом умисного незаконного знищення об'єктів культурної спадщини (ч.2 ст. 298 Кримінального кодексу України); самовільного будівництва (ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України) та за фактом незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт (ч. 1 ст. 388 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто подасть до суду на забудовника за несанкціоноване знесення садиби Зеленських. Влада вимагатиме відбудувати садибу та розслідувати всіх причетних до її знищення.

Ольга Розгон

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з Іриною Фаріон

     • 10854 переглядiв